У Житомирській виправній колонії №4 побудують каплицю

23 лютого на території Житомирської виправної колонії № 4 освятили хрест та фундамент, на якому буде побудовано каплицю.

Хрест встановили на місці, де буде побудовано храм та освятили його священики Української Православної Церкви.

Храм буде побудований за кошти меценатів та самих засуджених, інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

Зі слів керівника пенітенціарної служби, у закладах позбавлення волі держави побудовано вже 75 храмів: «Головним завданням всієї виправної системи держави – є ресоціалізація засуджених та повернення їх до суспільства у якості нормальних, адекватних людей. Тому будівництво храмів у таких закладах є передумовою покаяння людини та осмислення своєї вини перед суспільством. А це вже, є кроком до повернення людини у суспільство».

У місті Житомирі, у виправних закладах, перебувають більше ніж 1600 засуджених осіб. Більшість із цих людей – житомиряни.

Для того щоб реально та змістовно оцінювати проблеми життя потрібно чітко усвідомлювати, що перейшовши за межу дозволеного законом, вихід буде лише один – сплатити сповна за свої дії. Тому перш ніж зробити необдумані кроки – потрібно сім раз відміряти та один раз відрізати!