В Житомирських лісах гинуть звірі

Нинішня зима виявилася дуже холодною і проблемною не тільки для людей, а й для тварин. Лісовим мешканцям нелегко пережити таку негоду.

Сніговий покрив у лісі сягає 80-100 сантиметрів, із-за цього тварини не можуть добути собі їжу. Крім того снігові замети не дають можливості звірам рухатися, вони хворіють і гинуть. Як повідомляє Репортерові Житомира прес-служба ЖОУЛМГ, саме в таку пору у мисливствознавців та єгерів додалося роботи.

«В лісах держлісфонду обладнано більше 200 комплексних підгодівельних майданчиків, понад тисячу годівниць, півтори тисячі солонців. До них лісівники постійно підвозять різноманітний корм. Для підгодівлі диких тварин в зимовий період підприємствами щорічно заготовляється близько 120 тонн сіна, 150 тисяч штук кормових віників, 25 тисяч штук зернових снопиків, 250 тонн зернових, 200 тонн кукурудзи, 100 тонн коренеплодів, 25 тонн солі», – розповідає завідуючий сектором мисливського господарства Житомирського обласного управління лісового та мисливського Роман Логвінчук.

Крім того, єгерська служба розчищає лісові дороги, щоб тваринам легше було дістатися до біокомплексів. Для козуль та оленів готують місця для ночівлі, бо лягати цим тваринам не сніг – небезпечно для здоров’я.