В одному з районів Житомирщини – великі проблеми з безпекою праці на виробництві

В Олевському районі на місцевих підприємствах недотримуються правил безпеки праці.

Так, службові особи державного підприємства «Білокоровицьке лісове господарство» грубо порушили правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві. Це призвело до сумних наслідків – зазнав травми робітник.

На іншому підприємстві району – не краща ситуація. Службові особи відкритого акціонерного товариства «Олевський завод тракторних нормалей» також не забезпечили належні умови праці своїм працівникам. Мало того – вони ще й допустили незадовільний технічний стан засобів виробництва. Результат не примусив себе довго чекати. Одна з робітниць заводу сильно травмувала руку. Жінка отримала різано-рвану рану передпліччя, закритий перелом плечової кістки із зміщенням уламків.

З адекватною реакцією на ці випадки не забарилася Олевська прокуратура. За результатами перевірок порушено дві кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове слідство.

Про ці факти кричущого недотримання трудового законодавства Репортерові Житомира повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.