В земельних питаннях чиновники Житомирщини відстоюють приватний інтерес, – прокуратура

В минулому році Житомирським міжрайонним природоохоронним прокурором до кримінальної відповідальності притягнуто 11 чиновників.

Про це Репортерові Житомира повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

У цілому за минулий рік прокуратурою внесено 80 подань та приписів, за якими відшкодовано державі майже 1 мільйон гривень, притягнуто 58 осіб державних контролюючих органів до дисциплінарної відповідальності.

– Найбільше порушень встановлено у сфері земельних відносин, оскільки земля в області належить до тих об’єктів, навколо яких вчиняється найбільше правопорушень, – каже Житомирський міжрайонний природоохоронний прокурор Сергій Кока.

Дуже часто сприяють вчиненню правопорушень чиновники органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, які відстоюють інтереси приватні, а не державні. Найбільше таких фактів природоохоронною прокуратурою встановлено у Бердичівському, Житомирському та Коростишівському районах.

Повертати незаконно отримані земельні ділянки державі, природоохоронна прокуратура збирається через подачу позовів з вимогою скасування державних актів на право власності на землю.