В Житомирі кишенькового злодія підвели нерви

5 лютого військовослужбовці частини 3047 внутрішніх військ МВС України затримали 34-річного парубка, який своєю підозрілою поведінкою “спалився” по повній програмі.

Парубок, забачивши постових, почав бігти та на ходу викидати якісь речі з кишень. Наздогнавши втікача, військовослужбовці затримали його та провели поверхневий огляд.

Одним з виявлених речей стало студентське посвідчення, можливо, й нічого дивного, якби воно не було виписане на ім’я дівчини. До того ж, назвати ініціали затриманий не зміг.

Аби з’ясувати всі обставини, правоохоронці звернулися до навчального закладу, яке видавало посвідчення, та знайшли студентку, його власницю. Дівчина пояснила, що документ знаходився у її гаманці, який разом з грошима був нещодавно вкрадено у маршрутному транспорті.

Також у затриманого вилучили й мобільний, втім без sim-карти. Хлопець твердив, що термінал належить його сестрі. Під час перевірки по базі викрадених номерних речей з’ясувалось, що телефон перебуває у розшуку.

Скориставшись записною книгою у пам’яті мобільного, оперативники швидко встановили власницю терміналу. Нею виявилася 22-річна студентка, жителька обласного центру, яка розповіла, що позбулася його також у результаті крадіжки у громадському транспорті.

Начальник Корольовського РВ УМВС Сергій Рябошапка: За даними фактами порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Алла Ващенко, Ольга Семенюк, СЗГ УМВС України в Житомирській області