В Житомирській облдержадміністрації вважають, що рівень життя людей покращується

Вчора на засіданні колегії облдержадміністрації підбили підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету області за 2011 рік та поставили завдання на рік теперішній.

Про це Репортерові Житомира повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Начальник головного управління економіки облдержадміністрації Зінаїда Янченко прозвітувала, що у минулому році більшість галузей реального сектору економіки та соціальної сфери продемонстували позитивну динаміку розвитку. Обсяг промислового виробництва зріс на 22%. У сільському господарстві виробництво валової продукції в усіх категоріях господарств зросло на 11,5 %».

В Житомирській облдержадміністрації вважають, що рівень життя людей покращується

Економічне зростання зумовило збільшення доходів населення, споживчих витрат та грошових заощаджень, – кажуть чиновники ЖОДА. Середньомісячна заробітна плата у 2011 році зросла на 16 % і склала 2071 грн. Середній розмір пенсій на 1 січня 2012 року становив 1081 грн. (за програмою – 1050 грн.).

Заборгованість із виплати заробітної плати протягом року скоротилася на 54,3%. Розширився внутрішній споживчий попит на товари і послуги. Пожвавилася зовнішньоекономічна діяльність. За 2011 рік на Житомирщині було створено 27195 нових робочих місць.

Коментуючи виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету області, голова облдержадміністрації Сергій Рижук зазначив, що такі визначні показники – заслуга людей і обов’язок влади.

«У 2012 році будемо працювати системно, наполегливо, щоденно, переслідуючи одну-єдину мету – підвищення добробуту людей, охорону їх життя в усіх напрямках соціально-економічної діяльності, які затверджені сесією обласної ради, отже, відображають думку громади області», розпланував свою діяльність на нинішній рік Сергій Рижук.