Автомобіль, кредит за який прострочений, можуть відібрати прямо на дорозі

Купівля автомобіля в кредит часто є єдиним виходом для бажаючих перестати ходити пішки і їздити на маршрутках.

Але, перш ніж купити машину в кредит, необхідно тверезо оцінити свої можливості. Пам’ятаєте, як у фільмі: Так вип’ємо ж за те, щоб наші можливості співпадали з нашими бажаннями. Українські банки намагаються різними способами боротися з боржниками, які невчасно виконують свої кредитні зобов’язання.

Тепер, до такої боротьби будуть залучатися і співробітники ДАІ, які зможуть затримати кредитний автомобіль і повідомити про це у виконавчу службу. Автомобіль, за яким є кредитна заборгованість, буде спочатку поставлений на штрафмайданчик, а потім переданий банківській установі.

З одного боку, такий метод боротьби з тими, хто не платить кредити, здається досить ефективним. Але, з іншого … Може виникнути ряд конфліктних ситуацій, оскільки для вилучення автомобіля банком необхідне рішення суду. Проте, співробітник міліції (в даному випадку ДАІ) має право затримати транспортний засіб.

Залишається відкритим питання: а чи захочуть співробітники ДАІ брати участь в такій допомозі банкам у боротьбі з простроченими кредитами? Як кажуть, час покаже. Залишається тільки почекати повідомлень державної виконавчої служби або банків, наскільки такий метод виявиться ефективним, пише autocredit.com.ua.