Заморожений Житомир: на 8 березня буде мороз

На три дні Україну “паралізують” люті морози. Тішить те, що це вже пік холодів, далі буде лише теплішати.

Залишок тижня українцям доведеться провести в екстремальних умовах. Таких холодів країна не бачила з 2006 року. Через сильні морози, станом на вчора, в Україні загинуло 30 осіб. Понад шість сотень звернулися до лікарень через обмороження.

Базари по всій Україні припиняють роботу – продукти псуються. Школи, дитсадки та інші учбові заклади закрилися. Сенсорні гаджети, зокрема, мобільні телефони виходять з ладу.

Лікарі радять подбати про власне здоров’я – тепло вдягтися, якомога менше перебувати на вулиці.

Синоптик: “Три дні очікується до мінус 33 градусів”

“У найближчі три дні, 1-3 лютого, в Україні утримається дуже холодна погода, – розповідає синоптик Людмила Савчина. – Температура у більшості областей вночі 23-28 градусів, місцями, крім Півдня і Сходу – 30-33 градуси. Денна температура від 17 до 22 морозу”.

Але вже 4-5 лютого морози послабшають, заспокоює пані Людмила. За прогнозом, на вихідні лише на Сході вночі очікується 20-26 градусів, але на решті території буде вже значно тепліше – 13-19 градусів. Денна температура також підвищиться і становитиме 9-15 градусів нижче нуля.

“Але після цієї “відлиги” є ймовірність, що морози знову підсиляться, але 30 градусів вже не буде. 7-8 лютого у більшості областей очікується –20-26 градусів. А вже після 10-го числа морози істотно послабшають і, мабуть, надовго”, – обнадіює синоптик.

Народний синоптик: “8 березня зустрінемо з морозом”

Народний синоптик Валерій Некрасов каже: “Морози будуть менш люті, ніж прогнозують синоптики Гідрометцентру, але протримаються аж до 15 лютого, потім трохи спадуть, і знову вдарять – до середини березня.

Синоптики злякалися, і вони тепер перебільшують. Адже спочатку, пам’ятаєте, вони говорили, що зима буде дуже м’якою. А вона ще, бачите, як проявилася.

Морози протримаються до 15 лютого. Але максимум буде мінус 25. Зима буде і в лютому, і в березні. Навіть на 8 березня буде мороз”.

Найлютіші морози народний синоптик прогнозує на 6-8 лютого. Каже, у всьому “винна” зміна вітру.

“Весь час у нас був південно-західний, було тепло, а зараз вітер прийшов з Сибіру, північно-східний, тож похолодало. Як зміниться вітер за пару тижнів, знову потеплішає”, – пояснює Некрасов.

За матеріалами ТСН