Житомирські прикордонники вшанували пам’ять своїх бойових товаришів

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

У цей день виповнюється 23 роки з дня виводу радянських військ з Афганістану. Ця дата є свідченням високої відзнаки державою воїнів, які брали участь у зарубіжних війнах, військових конфліктах, бойових діях більш як у 20 країнах світу. Як повідомив Репортерові Житомира начальник прес-служби північного регіонального управління державної прикордонної служби України Віктор Вирва серед тих, хто брав безпосередню участь у тій війні, були і воїни-прикордонники. Вони гідно виконували свій військовий обов’язок, пройшовши страшні випробування, заплативши за це ціною власного здоров’я та навіть життя.

Начальник Північного регіонального управління генерал – майор Ігор Токовий, який також є учасником бойових дій в Афганістані кавалер Ордена Червоної Зірки, розповів присутнім про важливість виконаних завдань на той час прикордонниками в далекій країні. Також згадували про непрості дороги війни та екстремальні умови.

Наказами керівництва Адміністрації Держприкордонслужби України та Північного регіонального управління було заохочено ряд учасників бойових дій.