Знято фільм, сюжет якого змінюється при кожному новому перегляді

Група кінематографістів-експериментаторів зняла фільм, сюжет і події в якому при кожному наступному перегляді генеруються по-новому.

Експериментальний фільм, знятий Євою Суссман і групою кінематографістів Rufus Corporation, отримав назву whiteonwhite: algorithmicnoir. Зараз творці фільму займаються активним просуванням свого дітища, презентуючи його на таких фестивалях, як Sundance Film Festival, Берлінале і т. д., йдеться на офіційному сайті Rufus Corporation.

Сюжет фільму генерується спеціально запрограмованим комп’ютером, який самі творці фільму називають “інтуїтивною машиною”. З 3 тис. коротких кліпів, 80 голосових доріжок та 150 музичних тем програма, керуючись певними ключовими словами, в реальному часі компілює сюжет, який ніколи не повторюється двічі.

Події фільму будуються навколо спостережень головного героя, геофізика на ім’я Хольц, що застряг в мегаполісі, що виглядає в дусі 70-х років ХХ століття і керованого корпорацією під назвою New Method Oil Well Cementing Company. Візуальний ряд доповнює і пов’язує озвучка – телефонні розмови, котушки на бобінах, уривки розмови між містером Хольц, його роботодавцем і загадковою жінкою, відомою просто як «Диспетчер». Поступово стає зрозуміло, що головним героєм управляє мегаполіс і завод, на якому він працює, а цим, в свою чергу, керує комп’ютер творців фільму.

Шість фрагментів з фільму доступні до перегляду тут.

За матеріалами: “Фокус”