Задивившись на небо – житомирянин позбувся всіх грошей

Оговтавшись від неприємної події, житомирянин зателефонував правоохоронцям.

А до того, нічого поганого не передбачаючи, Сергій (ім’я змінено) ішов вулицею Московською. З галасом до чоловіка підскочили дві жінки. Сказали, що поворожать, тому що у житті чоловіка біда. Якби не вагітна жінка у лікарні, то житомирянин пішов би далі відмахуючись від ворожок. Проте, Сергія змусили зупинитись та вислухати незнайомок.

Поклади, добра людино, на долоню 60 копійок, а ще гривню… Потримай долоню догори. А ще гроші у тебе є? Вай-вай, як у тебе все погано. І доля недобра. Діставай усі купюри. Всі? А тепер клади на долоню й дивись у небо…

Поки чоловік розглядав хмари, гроші, звісно ж, з руки зникли. Аби це пояснити, незнайомки розповіли байку про те, що так він відкупився від нещасть та… смерті, яка могла б бути у його житті. Аби обряд по-справжньому відбувся, йому слід йти лише прямо по вулиці й жодного разу не оглядатись до 18 години вечора. Події відбувались близько четвертої вечора. Відтак чоловік у напівсвідомому стані помандрував з вулиці Московської до автовокзалу.

Чи то лиходійки так натрищали, чи то тривога зробила своє, але оговтався Сергій лише після вказаного ними часу. Одразу зателефонував до міліції з повідомленням про шахрайство. Приїхавши на виклик міліціонери запросили потерпілого до патрульного автомобіля і разом проїхали по маршруту його руху.

На одній із зупинок Сергій побачив декількох жінок, які виходили з тролейбусу. Серед них чоловік впізнав і тих, хто навіщував йому лихо. Побачивши міліціонерів, наймолодша з них, не роздумуючи, кинулась бігти. І їй таки вдалося сховатись у дворах приватного сектору. Інші теж намагалися зникнути. Проте одну таки спіймали.

У відділі міліції особи підозрюваних були встановлені, вони виявились місцевими жительками. Зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області