Житомирянин буде подавати в суд на ЖЕК за розбиту машину

Брила льоду несподівано впала на його автомобіль.

Лід пробив заднє скло, пом’яв дах та багажник Опеля. На щастя, власника автівки в той час не було всередині.

Це трапилося вчора, біля під’їзду житлового будинку, що на вулиці Черняхівського, 3. В той час Віталій Савич працював.

Мені зателефонувала сусідка. Сказала, що почула дуже гучний звук, машина в той час стояла під будинком, вона виглянула у вікно і побачила, як велика брила льоду впала прямо на машину. Я швиденько приїхав з роботи і побачив жахливу картину, заднє скло, дах та багажник були розбиті, – жаліється потерпілий.

Чоловік сподівається, що ЖЕК відшкодує збитки.

Я викликав міліцію та сфотографував свою побиту машину. Правоохоронці приїхали на місце події, зафіксували інцидент і сказали чекати десять днів, потім до мене має зайти дільничний. Я буду подавати в суд на ЖЕК, нехай відшкодовують збитки. Лише заміна заднього скла мені обійдеться в 2,5 тисячі гривень, – розповідає Віталій Савич.

До речі, “Опель Омега” – застрахований. Проте у страховій компанії кажуть, що матеріальних збитків чоловікові не покриють.

Василь Котиков, адвокат:

Обов”язок ЖЕКу прибирати сніг, лід та бурульки. Це входить в комунальну плату, тобто якщо цей будинок знаходиться на балансі ЖЕКу, то у цьому випадку мають відшкодувати матеріальні збитки потерпілому. Чоловік має зібрати всі докази – фото, свідченя очевидців та протоколи міліції та доказати, що брила льоду пошкодила його машину. А також надати довідку з авторемонтної організації.

Людмила Харчук