Хто знущається над ліквідаторами Житомирщини?

На це питання є багато відповідей.

В Коростені з 30 березня розпочалася безстрокова акція протесту ліквідаторів, яку проводить Коростенська ГО «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи». В наметах, де перебували учасники акції не було належних умов. Жодний лікар-коростенець не підійшов і не поцікавився про стан здоров’я чорнобильців. Людей не зупинили труднощі, оскільки вони хотіли звернути увагу громадськості. У зв’язку з погіршенням стану здоров’я, чорнобильці не змогли продовжувати акцію протесту.

Один із учасників акції інвалід – ліквідатор Вигівський Ігор Васильович помер після акції 21 квітня. Ні, не від того, що перебував в наметах. Тому що серце ліквідатора не витримало бюрократичної тяганини, пенсійного фонду, управління соціального забезпечення. В цих установах не стільки опікуються допомогою населенню, скільки займаються ліквідацією місяців, днів і навіть годин під час яких ліквідатор знаходився в Чорнобильській зоні. То яке ж треба мати здоров’я, щоб витримати подібне нахабство від службовців цих державних установ?

Справжні ліквідатори, такі, як 55-річний коростенець Вигівський Ігор Васильович помирають не доживши до пенсійного віку, а державна система, яка неспроможна впоратися із лжеліквідаторами та лжеінвалідами не здатна зробити нічого, аби зберегти життя, тих, хто рятував, ризикуючи своїм життям весь світ.

Коростенська ГО «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» висловлює співчуття рідним та близьким померлого ліквідатора Ігоря Васильовича.

Обведене фото ліквідатора, якого вже немає: Вигівський Ігор Васильович

Віталій Юшкевич, голова Коростенської ради ГО «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» та голова Коростенської міської організації партії «Об’єднані ліві і селяни»

Контактний номер телефону: 067-797-25-03