Користувачі ЖЖ отримуватимуть гроші за свої блоги

Адміністрація популярного блог-сервісу Livejournal має намір дозволити власникам блогів заробляти реальні гроші на своїх щоденниках.

Як повідомив керівник LiveJournal Russia Ілля Дронов, першим і найважливішим способом заробити стане блок Self Promo, який дозволить блогерам точно налаштовувати рекламні оголошення, які показуються на їхньому сайті.

Наприклад, автори ЖЖ-блогів зможуть дозволити розміщувати рекламу як безкоштовно, так і на комерційній основі. Дронов заявляє, що прибутковість цього інструменту буде більше, ніж в Google Adsense – популярної мережі контекстної реклами для власників сайтів.

За його прогнозом, якщо блогер буде заробляти по 3600 жетонів (внутрішня валюта ЖЖ) в день, то місячний дохід автора складе 25 тис. рублів (850 доларів). Крім того, заробляти можна буде і на репостах – тобто на чужому контенті.

Автори можуть як призначити плату за те, щоб їх хтось репостив, так і навпаки, стягувати гроші за репост кожній своїй записи в блозі, заробляючи таким чином. Зароблені цими інструментами жетони можна буде виводити на реальні гроші – рублі або долари, пише watcher.com.ua.