На Житомирщині до Євро-2012 ліквідують всі ями на дорогах, – обласні чиновники

У Житомирській облдерадміністрації відбулася нарада з питань підготовки Житомирщини до Євро-2012.

Насамперед мова йшла про впорядкування в’їзних знаків, облаштування лісових масивів, придорожніх смуг вздовж основних шляхів, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, освітлення населених пунктів.

“Область має належним чином забезпечити проведення чемпіонату. Ця робота включає в себе цілий спектр питань – від безпеки руху і екологічного контролю до системи заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій”, – наголосив Сергій Рижук.

Територією області проходять магістральні шляхи Київ-Чоп (протяжністю 192 км), Київ-Ковель (166 км), а також шляхи на Бердичів, Любар, Овруч (до кордону з Білоруссю). На облаштування автомобільних доріг, зазначалося під час наради, виділено 159,7 млн. грн., що на 16 млн. більше минулого року.

Першочерговим завданням є ліквідація ямковості та інших деформацій дорожнього полотна, що зроблено на більшій половині доріг.

Впродовж останнього часу були обстежені всі придорожні землі сільськогосподарського призначення. По кожній ділянці землі визначено, хто її оброблятиме і навіть яка культура буде посаджена.

“Високе звання господарів свого краю зобов’язує нас продумати і врахувати все – впорядкувати і об’єкти водного фонду, і рекреаційні зони, і ферми та інші господарські споруди, розташовані вздовж доріг”, – підкреслює Сергій Рижук.

Під час проведення фінальної частини Євро-2012 на території області буде розгорнуто пункти тимчасового базування швидких медичних допомог. Ці пункти, розташовані на базі ФАПів та сільських амбулаторій, почнуть працювати з 25 травня. На дорогах мають бути відповідні дорожні покажчики. Службами МНС буде облаштовано 2 вертолітних майданчика у Червоноармійському та Новоград-Волинському районах для термінового перевезення постраждалих у разі виникнення такої необхідності.

Активізувалась робота санітарно-епідеміологічної служби: перевіряється дотримання санітарних норм у придорожніх торгівельних і розважальних закладах, сервісних комплексах.

На території області буде створено кілька фан-зон (центральна розташується на території торгівельного комплексу „Глобал”), 28 пунктів гостинності. У місцях торгівлі вздовж основних доріг буде продаватися туристично-рекламна, сувенірна продукція.

Головне управління інформації та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації