На Житомирщині планували побудувати атомну електростанцію

18 квітня у Житомирі відбулася прес-конференція голови правління Житомирської обласної громадської організації «Фонд імені В.О. Кременицького» Леоніда Згурського.

«Нинішнє та прийдешнє покоління повинні знати та поважати нашу історію, і, найголовніше пам’ятати та глибоко шанувати її творців, одним з яких був незабутній Віктор Олександрович Кременицький». Так вважає голова правління Житомирської обласної громадської організації «Фонд імені В. О. Кременицького» Леонід Згурський.

Голова фонду відмітив, що у деяких засобах масової інформації останнім часом з’явилося багато різних публікацій пов’язаних з постаттю відомого державного діяча Віктора Кременицького, де не все відповідає дійсності. Розпочалося це все, коли були опубліковані матеріали про те що в Житомирі має бути споруджений пам’ятник В.О.Кременицькому. За словами Згурського журналісти не докопалися до істини, опублікувавши спотворену інформацію, але особисто до нього за інформацією, як до голови фонду ніхто не звертався.

Те що зробив Кременицький для Житомирської області, за всю її історію не зробила жодна людина – запевняє Згурський. Розповідаючи про заслуги свого «вчителя», він особливу увагу приділив недопущенню будівництва атомної електростанції в області. Незважаючи на шалений тиск комісій з Москви, В.О.Кременицький виступив проти намірів будівництва, заявивши, що поки він голова облвиконкому, рішення про відведення ділянки для спорудження АЕС не підпише.

Після цього побудували Чорнобильску АЕС. «Вже за цей подвиг він уже при життю пам’ятник заслуговує» – заявив Л.Згурський.

Джерело: Рупор Житомира