На Житомирщині захищатимуть свиней від африканської чуми

В Овруцькому районі відбулося засідання щодо посилення контролю та розробки заходів з недопущення виникнення і проникнення африканської чуми у свиней на територію області.

Виявляється, у Російській Федерації вже зареєстровано 64 випадки цієї хвороби у 17 регіонах і в 13 – дикій фауні. Збудник цієї інфекції швидко поширюється через безконтрольне переміщення хворих тварин, сировини і продукції тваринного походження.

Насторожив і той факт, що в одному із сіл Гроднинської області, Республіка Білорусь із приватних господарств у лютому цього року було знищено близько двох тисяч свиней. Відповідно до заяв Міністерства сільського господарства Білорусії вказані дії були здійснені в рамках навчань по боротьбі із африканською чумою у свиней. У зв’язку з цим, на кордоні тимчасово заборонено ввезення м’ясо-молочної продукції з території Білорусії. Ситуація із африканською чумою створює не тільки загрозу біологічної, а й продовольчої безпеки України та області.

На Житомирщині було прийнято рішення всім керівникам свиногосподарств перейти на закритий режим роботи і посилити ветеринарний контроль за продукцією тваринного походження і м’ясосировиною.

ЖДОТРК