Сьогодні у Житомирі: творча зустріч з художником Юрієм Дубініним

З 6 по 27 квітня у виставковому залі Будинку художника по вулиці Театральній,8 проходить персональна ювілейна художня виставка Юрія Дубініна.

А сьогодні, 9 квітня о 17-й годині у виставковому залі Спілки художників відбудеться творча зустріч з митцем. Запрошуються усі, хто розуміє мистецтво душею.

Творчість Юрія Дубініна добре відома житомирському глядачеві. Він – активний учасник як обласних, так і Всеукраїнських художніх виставок, періодично робить персональні. Але ця, ювілейна, є своєрідним творчим звітом за період, упродовж якого митець після навчання в художньому інституті мешкає у Житомирі.

Перше знайомство житомирян з Ю. Дубініним як з вишуканим графіком відбулося 20 років тому. Деякі з представлених тоді офортів глядач може переглянути і на теперішній виставці.

Дещо пізніше митець заявив про себе також як талановитий самобутній живописець. Герої його творів – казкові та реальні.

Одні з них прийшли з давньогрецької та української міфології, інші є мистецьким втіленням алегорій, або нашими сучасниками

Але всі вони викликають у глядача позитивні емоції, відчуття добра та спокою, яких так бракує нашому буремному сьогоденню