На картах Google з’явилися вулиці 5 українських міст

Компанія Google запускає Перегляд вулиць (Street View) на Картах Google для 5 міст України: Києва, Донецька, Львова, Одеси та Харкова.

Міста доповнять колекцію панорамних знімків вулиць, пам’яток та історичних об’єктів більш ніж 30 країн світу.

Про це повідомляє Google в Україні.

“Сьогодні ми представляємо панорами Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, Хрещатика, Андріївського узвозу, Софіївській площі в Києві, Площі Ринок у Львові, Шахтарської площі в Донецьку, і багатьох інших, у тому числі будівлі Держпрому на площі Свободи в Харкові”, – йдеться в повідомленні.

Перегляд вулиць – це не тільки панорамні знімки українських вулиць, а й віртуальні прогулянки по найцікавіших місцях планети. В рамках Партнерської програми Google здійснює зйомки на території унікальних світових об’єктів: від Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО до видів на семи континентах.

“Це (віртуальні прогулянки) прекрасна можливість відкрити, наскільки красива і цікава наша країна”, – зазначив директор компанії Дмитро Шоломко.

Панорами також з’являться в Навігації Google для смартфонів на базі Android – це дозволить користувачам з мобільного телефону подивитися, як виглядають повороти, складні розв’язки і пункт призначення, пише itc.ua.

Заснована в 1998 р. аспірантами Стенфордського університету Ларрі Пейджем та Сергієм Бріном, компанія Google сьогодні є лідируючою веб-корпорацією на основних світових ринках.