Житомирська хорова студія “Струмочок” відзначає 30-річний ювілей

За цей час крізь “Струмочок” пройшло кілька поколінь.

Одним із досягнень колективу є те, що колишні вихованці приводять до студії своїх дітей. А троє випускників сьогодні самі викладають тут мистецтво хорового співу. І не дарма випускники повертаються сюди, каже художній керівник “Струмочку” Олена Ващишина. Діти відчувають себе тут як вдома:

“Дітям потрібно не тільки навчитися правильно і гарно співати, а й увага і любов від педагогів. І цю любов вони тут отримують. Батьки тому й приводять до нас своїх дітей бо вони розуміють, що ті цінності, які будуть закладені в дітях сьогодні дадуть свої сходи завтра”.

До студії “Струмочок” Центру творчості дітей та молоді приходять діти з усіх шкіл міста. Діє 5 хорів, які розподілені за віком – наймолодшим вокалістам від 5 років. Всього – понад 200 дітей.

Крім традиційних академічних вокальних творів, репертуар хору поповнюється світовими шлягерами, народними піснями, джазовими композиціями, творами сучасних композиторів. Колектив багато співпрацює із місцевими композиторами та поетами і мріє в майбутньому провести концерт, де будуть звучати твори лише наших земляків. Реалізація вмінь та досвіду викладачів і, звісно, вихованців студії “Струмочок” відбувається на концертах та конкурсах, де колектив блискуче демонструє себе. Серед останніх досягнень – срібний диплом Міжнародного хорового фестивалю у польському місті Гданську, розповіла керівник старшого хору Олена Малиновська.

“Це професійний хоровий конкурс, в якому діти брали участь на рівні з дорослими хоровими колективами. Ми були єдиним дитячим хором. Дуже приємно, що діти не боялися та віддавали себе на 100%. Вони отримали дуже високі бали, адже співали чудово. Нас дуже часто запрошують на різні конкурси – по всьому світу. Але на жаль ми змушені обирати лише ті конкурси, які можуть оплатити батьки.

Свій 30 день народження колектив святкуватиме в Україні у великому колі друзів. Вони зберуться в неділю 29 квітня на концерт в Житомирському обласному музично-драматичному театрі. В програмі будуть звучати твори різних жанрів та періодів роботи колективу, готують сюрприз – виступ випускників різних років. Початок концерту о 14.00 годині.

Житомирська Хвиля