У Житомирі депутати не захотіли вирішувати питання безпритульних тварин

Депутати Житомирської міської ради не прийняли Цільову програму регулювання чисельності безпритульних тварин в Житомирі на 2012 – 2020 роки.

Те, що вирішувати питання із постійно зростаючою популяцією вуличних собак, погодилися всі. Розходження проявилися в методах. В Цільовій програмі йдеться про створення притулку для тварин, де їх будуть утримувати, стерилізувати та в разі необхідності, відповідно до чинного законодавства, застосовувати евтаназію.

“Приймаючи програму, ми не закриваємо її від удосконалення в майбутньому. По-друге, це – своєрідний план наших дій у розв’язанні цієї проблеми. По-третє, ми приймаємо цю Програму як офіційний документ, який дасть можливість завтра виступати в інших міжнародних проектах, в державних програмах і тим самим мати можливість залучати інвестиції до розв’язання цієї проблеми” – доводив доцільність прийняття Програми заступник Житомирського міського голови Микола Боровець.

Натомість депутати ставили під сумнів, що програма в запропонованому вигляді вирішить проблему як зменшення чисельності бездомних тварин, так і небезпеки, яку несуть вуличні собаки.

Коментуючи ситуацію з неприйняттям Програми, міський голова Володимир Дебой назвав подібні заяви депутатів – популізмом:

“Прикро, що депутати, які не приймають активної участі в міжсесійний період, починають піаритися під час сесії. Причому, як правило, так немає конструктиву, ділової пропозиції, там просто є несприйняття та затягування питання. Наприклад, не була прийнята Програма по створенню притулку для тварин, а це надважлива соціальна програма. ЇЇ впровадження потребувало не тільки коштів, які вже є, а й проведення тендерів, а це час. Виходить, що в цьому році ми фактично зірвали цю Програму”.

Доопрацьовану Програму регулювання чисельності безпритульних тварин планують розглянути на наступній сесії міськради.

Житомирська Хвиля