Українців почали штрафувати за необережні коментарі в соцмережах

Користувачів інтернету в Україні починали залучати до відповідальності за необережні коментарі в соціальних мережах і за непристойні фотографії на сайтах знайомств.

Про це повідомляє журнал Weekly.UA з посиланням на дані правоохоронних органів.

За інформацією журналу, вже зафіксовано ряд випадків, коли користувачі мережі понесли відповідальність за такі правопорушення у мережі. Суд розбирав один з конфліктів між жителями Підволочиська Тернопільської області, які в мережі «Вконтакте» вступили в конфлікт. Родичі одного з них (неповнолітньої дівчинки) подали в суд на другу за висловлювання на адресу їхньої сім’ї. За образу позивачам вдалося стягнути з кривдників 500 грн. моральної компенсації, – йдеться в публікації.

Подібний випадок стався також у Вінницькій області. Користувач мережі «Однокласники» в суді оскаржував слова свого знайомого про те, що він поганий батько.

До відповідальності притягуються і ті користувачі, які з метою інтим-знайомств розміщують на сайтах знайомств свої фотографії в оголеному вигляді.

На початку року на лаву підсудних потрапив консультант з маркетингу з Києва, що розмістив три свої фото в оголеному вигляді на популярному сайті знайомств. Незабаром міліція накрила його за це чоловікові «світив» тюремний строк. Від серйозних наслідків його врятувало лише те, що колектив «рідного» підприємства погодився взяти його на поруки, пише стб.