В Житомирі відремонтували і запустили фонтан на Польовій: фоторепортаж

Найголовніша “фішка” – освітлення скверу. “Міськсвітло” потратилося на встановлення 12-ти світлогалогенних ліхтарів. Вартість одного – 2000 гривень. Плюс – підключили прожектор, який б’є світлом на космонавта. Увечері тут дуже гарно – прийдіть, побачте.

Відремонтували й сам фонтан. Привели його у нормальний функціональний стан та естетичний вигляд. Так, граніт в чаші фонтану був побитим – полагодили. Відновили зірвані металеві елементи. “Відполірували” космонавта – він, бідолашний, через вологе середовище окислився і мав обшарпаний вигляд. Зараз – блищить.

Франц Францевич, місцевий житель

Живе у багтоповерхівці через проїжджу частину, яку називають “великою китайською стіною”. Побачив з вікна метушню – спустився подивитися, що відбувається. Як побачив, що відкрили фонтан – зрадів. Каже, що це велика радість для місцевих жителів. От якби ще вони менше кидали сміття поза урнами та берегли те, що мають, було б взагалі супер.

Поспілкуватися з людьми на Польову приїхав міський голова Володимир Дебой. Місцеві жителі одразу ж оголосили список: облаштувати дитячий майданчик через дорогу, зробити щось з кінотеатром “Космос”. Міський голова пообіцяв розібратися.

А малому побажав успіху

Віталій Шевчук, заступник начальника комунального управління міськради каже, що фонтан на Польовій працюватиме у світлу пору доби. Всі інші фонтани Житомира ще ремонтують. Офіційне відкриття літнього сезону відпочинку у нас зазвичай припадає на травневі свята.

Фоторепортаж Репортер Житомира:

На алеях біля фонтану – чистота

Шість опор обладнали потужними ліхтарями. Ще й з світловідбивачами

Перший у цьому році фонтан Житомира – запустили!

З Днем Космонавтики, житомиряни!

Дітям радість

Батькам веселіше

На фоні діючого фонтану можна робити ось такі фотки

Сергій Фещенко