Страсна п’ятниця 13-го буде дуже небезпечною – астролог

Російський астролог вважає, що майбутня п’ятниця, яка випадає на 13-те число, може бути неспокійним днем, пов’язаним з аваріями і конфліктами.

“У другій половині дня, з 14-ї до 19 години потрібно бути уважнішими. Це період найбільш аварійний, конфліктний і нестабільний”, – сказав керівник Російської астрологічної школи Олександр Зараєв.

“До 15-го квітня стан біосфери за моїм календарем перебуває в провалі, і саме воно стимулює катаклізми – авіаподії, пожежі і землетруси. Після 15-го числа ситуація буде поліпшуватися. П’ятниця стане в певному сенсі перехідним днем, вододілом між негативними станами і більш спокійним періодом”, – сказав астролог.

“Другу половину дня п’ятниці, за астрологічними показниками, потрібно провести дуже стримано, постаратися скинути все старе. Тим більше, що це Страсна п’ятниця. Темні сили будуть дуже активні, і люди будуть часто зриватися. Це пов’язано не з тим, що це п’ятниця 13-те, а з впливом космічних випромінювань на цей день”, – повідомив Олександр Зараев.

У багатьох країнах світу забобонні люди бояться п’ятниці, коли вона випадає на 13-те число. Багато хто прагне не планувати на такий день серйозних рішень.

Побоювання “поганого” числа призвело, наприклад, до того, що в знаменитому “чортовому колесі” у Віденському парку атракціонів “Пратер” немає кабіни під номером 13. У США в багатьох готелях немає 13-го номера, а в деяких висотних будинках відсутній 13-й поверх – за 12-м поверхом відразу йде 14-й.

Учені стверджують, що забобонний страх перед “п’ятницею 13-го” бере початок у даті одночасного арешту лицарів ордена Тамплієрів, влаштованого за наказом французького короля Філіпа IV Красивого в п’ятницю, 13-го жовтня 1307 року.

Існує ще одна версія. Цей забобон сягає корінням у давні часи. Згідно з древньою цифровою символікою, число 12 вважалося символом божественної гармонії: рік ділиться на 12 місяців, день і ніч тривають 12 годин, у Ісуса Христа було 12 апостолів. Число 13 починає новий цикл і мовби порушує рівновагу Всесвіту.

Цей забобон так міцно осів у свідомості людей, що страх числа 13 отримав у психіатрії свою назву – “трискаїдекафобія”, пише newsru.ua.