В житомирській ДЮСШ №2 відтепер надійний дах

У Житомирі загострилась проблема фізичної підготовки та розвитку молоді.

Збільшується кількість дітей, яких за станом здоров’я відносять до спеціальних медичних груп. Причини: неправильне харчування та низька рухова активність дітей. Тільки половина житомирських школярів без ризику для здоров’я може виконувати нормативи фізичного навантаження. За таких умов варто розвивати позашкільні заклади спортивного профілю.

Вперше за багато років існування дитячо-юнацької спортивної школи № 2 міської радою виділенні значні кошти. Більше одного мільйона гривень пішло на реконструкцію покрівлі школи та заміни підлоги в залі, а також на придбання акробатичної доріжки. В школі замінені старі вікна на металопластикові – завдяки такому оновленню вихованці мають змогу займатися в теплих залах.

На початку року, двоє житомирських спортсменів Домославська Вікторія (відділення стрибки на акробатичній доріжці) та Грибук Володимир (відділення гімнастики спортивної) за результатами виступів на чемпіонатах України ввійшли до складу команд збірної України. У квітні цього року Вікторія прийматиме участь у чемпіонаті Європи.

Адміністрація ДЮСШ №2, тренерсько-викладацький склад, вихованці та особливо їх батьки дякують міському голові Володимиру Дебою, та заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олександру Бочковському, начальнику департаменту бюджету та фінансів Сергію Геращуку за оновлення матеріально-технічної бази школи. А також за підтримку та формування здорового способу життя житомирських спортсменів. Адже здоров’я дітей – основа розвитку держави.

Людмила Новицька, директор ДЮСШ №2