Вчені відновили список суперпродуктів

Цікаво, що в список увійшли продукти, які до цих пір вважалися не дуже корисними

Вчені надали оновлений список найкорисніших продуктів, багатих антиоксидантами і живильними речовинами

Цікаво, що до загальновідомого список увійшли продукти, які до цих пір вважалися не дуже корисними. Наприклад, вчені стверджують, що попкорн допомагає запобігати раку і знижує ризик розвитку серцевих захворювань. Саме цей продукт допомагає регулювати рівень цукру в крові і знижувати концентрацію «поганого» холестерину. А вміст у ньому вітамінів групи B роблять людину більш енергійним, пише портал «Medicina.ua».

Арахісове масло захищає організм від захворювань кишечника, раку товстої кишки і серцевих недуг завдяки мононенасиченим жирів, білків, волокнам і солей фолієвої кислоти. Всього п’ять днів в тиждень його вживання вдвічі знижує ризик серцевих нападів.

Консервована тушкована квасоля містить багато білка, нерозчинних волокон, заліза і кальцію, завдяки яким підтримується здоров’я м’язів та кісток. Крім того, томатний соус, в якому тушкується квасоля, сам по собі є відмінним джерелом лікопіну – природного органічного пігменту з групи каротиноїдів, який має виражені антиоксидантні властивості і допомагає запобігати хвороби серця і рак простати.

В суперсписок також потрапив джем, що містить пектин, який пригнічує ріст ракових пухлин, усуває запори і полегшує перебіг ангіни. Всього лише в одному грамі джему в двадцять разів більше антиоксидантів, ніж у склянці апельсинового соку.

Також в список суперпродуктів потрапили:

* Картопля сорту Рассет, який містить велику кількість калію;

* Свинячі шкварки, корисні для серця через білки і моно-і поліненасичених жирів;

* Сир чеддер, багатий фосфором, цинком, рибофлавіном, вітамінами В12 і А. Він забезпечує 25% денної норми кальцію, а також відновлює в роті кислотно-лужний баланс;

* Хрін, завдяки вмісту вітаміну С і глюкозинолатів, які покращують травлення і функції печінки і пригнічують ріст ракових пухлин.