Головний синоптик країни обіцяє теплу погоду на Великдень

Український гідрометеорологічний центр прогнозує теплу погоду без опадів на Великдень, 15 квітня.

Про це на брифінгу повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда.

“На великодні свята ми очікуємо дуже хорошу погоду на всій території Україні, це погода переважно без опадів”, – сказав він.

За словами Кульбіди, температура повітря на Пасху в ранкові години буде становити від +4 … +9 градусів, удень – +13 … +18 градусів.

Підвищення температури в Україні загалом можна очікувати з 12 квітня.

“Сьогодні на правобережній Україні очікуються опади – мокрий сніг і дощ. Температура на Заході складе 3 – 8 тепла, на сході – 12-17. У Центральних областях Україні очікуються середні показники температури”, – сказав головний синоптик країни.

Кульбіда зазначив, що для середньостатистичних показників квітня погода, яка зберігається протягом останніх днів, є аномально холодною. 10 – 11 квітня зниження температур можна очікувати на Сході – від 0 до 3 градусів морозу. Але вже на наступний день потеплішає.

“З 12 по 20 квітня температура в цілому буде зростати. Спочатку буде десь 6-11 градусів тепла, 13 квітня 13-18 тепла, а 18-19 квітня потеплішає до 19-24 градусів. Тобто, в Україну повертається потепління”, – зазначив він.

За словами Кульбіди, опадів у цей період буде не багато, тільки 16 – 18 квітня по всій території України йтимуть інтенсивні дощі.

Цікаво, що раніше синоптики обіцяли похмуру і мокру погоду на Великдень, пише тсн.