Як зек з Донеччини “розвів” житомирянку

Заочні знайомства в інтернеті та через sms стали настільки популярними в сучасному суспільстві, що, здається, іншого способу зустріти не існує.

На одному з розважальних телеканалів житомирянка Олена (всі імена змінені – авт.), яка останнім часом була без пари, помітила на стрічці повідомлень сумний текстовий заклик. Судячи з слів, належали вони молодому чоловікові, який всіма можливими способами і шляхами шукає серйозних стосунків з не менш серйозною жінкою.

Чи то від безнадійного почуття самотності, чи від того, що заклик до спілкування настирливо мозолив очі жінці, та взяла в руки свій мобільник і відгукнулася sms-кою. Мовляв, я, дуже серйозна і зовсім не вітряна, бажаю познайомитися з вами.

І ось воно – диво! Відповідь надійшла негайно і теж у вигляді текстового повідомлення, мовляв, здрастуйте, я Микола з Донеччини. Етап переписок sms-ками тривав недовго. Вже через день Микола попросив дозволу зателефонувати Олені. Розтанувши від такої делікатної галантності кавалера та дозволила.

Дзвонити один одному вони стали часто. Олені подобалося, що чоловік жваво цікавиться її способом життя та оточенням в якому вона знаходиться. Більш того, виявляється, у них обох так багато спільного. Наприклад, вони обидва багаті й самотні. Всі відносини, які були до їх заочної зустрічі, носили винятково меркантильний характер. І обидва вони від цього остаточно втомилися. Ну як тут не закохатися по самі вуха?!

Про Миколу щаслива жінка дізналася, що він бізнесмен, має свою серйозну справу, яка приносить йому чималий прибуток. Коли ж чоловік під час чергової телефонної розмови заговорив про те, щоб приїхати, Олена, як і належить дамі, розхвилювалася і зраділа одночасно.

Навіть прохання Миколи вислати йому фотографію своїх заощаджень, не викликало у неї жодних емоцій. Та й воно зрозуміло: серйозний бізнесмен буде відриватися від своїх справ і їхати в інший кінець країни, аби ще й там розчаруватися в чесності своєї подруги.

Тому Олена сумлінно виконала його прохання – грошові заощадження сфотографувала на телефонну камеру та відправила на знайомий номер. Микола тут же дзвінком відзвітував про отримання цінного повідомлення: мовляв, все вирішено – виїжджаю негайно!

Але наступного дня “бізнесмен” не дав про себе знати навіть коротким повідомленням. Його номер мовчав. І так тривало весь тиждень. Чого вже тільки не передумала потенційна наречена за цей час!

Однак, кавалер так само несподівано вийшов на зв’язок, а голос його був якийсь пригнічений. Він коротко вибачився за свою мовчанку і повідомив Олені, що серйозно «влип»: бізнес під загрозою, так що там справа – його життя висить на волосині! Потрібно терміново відкупитися, а всі його банківські рахунки заблоковані.

Почувши таке, Олена страшно засмутилася. Адже якщо так далі піде, вона свого благовірного так і не побачить. А Микола, затягнувши ще якусь сумну пісню, раптом сказав, що Олена може його врятувати. І навіть уточнив, про всяк випадок, чи довіряє вона йому. Закохана жінка мало не крізь сльози пообіцяла зробити все, що в її силах. Ось тоді Микола і назвав їй суму, яка терміново потрібна йому для відкупу.

Ну це ж наскільки повинні бути сильними почуття до чоловіка, якого ніколи і в очі не бачила, щоб ось так просто піти в банк і перевести на зазначений рахунок аж 30 тисяч доларів США! Микола, як справжній джентльмен, подякував “Прекрасній Олені” за її душевну доброту і щедрість, при цьому пообіцявши повернути все. Як тільки розбереться зі своїми проблемами, відразу приїде і зіграють вони весілля на весь білий світ.

Власне, на цьому вся казка закінчилася. Нареченого Олена так і не дочекалася, втім, як і своїх грошей. Набираючи в сотий раз за тиждень жаданий номер телефону, жінка у відповідь чула лише те, що абонент не може прийняти виклик. Ось тут і закрався в її душу черв’ячок сумніву, чи не навішав їй чоловік, локшини на вуха.

Жінка негайно подала заяву в міліцію. А коли її запевнили, що вона стала жертвою чистої води шахрайства, всю уявну любов як рукою зняло.

За словами заступника начальника управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Сергія Хімчика, за фактом шахрайства було порушено кримінальну справу. Оперативникам удалося відшукати слід зниклого нареченого. Шукати його аж на Донеччині ніхто не став, оскільки його перебування обмежується місцями позбавлення волі. А гроші, які житомирянка Олена перевела на лівий банківський рахунок, були благополучно зняті невідомою особою. Подальшу схему працівники міліції продовжують розплутувати.

Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області за повідомленням УДАІ УМВС