Житомирська міліція готова втихомирювати футбольних розбишак (фоторепортаж)

Ну, тепер житомирянам не варто боятися футбольних хуліганів, які можуть себе проявити під час Євро-2012.

Натовпи футбольних вболівальників часто бувають дуже агресивними. Якщо рідна збірна програла принциповому суперникові і вилетіла зі змагань через помилку судді, або якісь інші неспортивні моменти, обуренню немає меж. Треба виплюснути агресію – на все, що під руку потрапить… людей, машини, вітрини, огорожі…

Житомир – транзитний регіон для вболівальників з Європи. Їх тут хоч і буде небагато, але ж будуть… Та й наших фанатів буде чимало. Міліція готується до всякого…

Але без паніки. Правоохоронці кажуть, що не очікують заворушень взагалі. Але готовими до них треба бути, щоб захистити громадський порядок, людей і майно.

Сьогодні на майданчику житомирського аеропорту 480 міліціонерів відпрацьовували ситуації, які можуть потенційно трапитися під час єврочемпіонату. Зграю скажених фанатів вдалося втихомирити за 5 хвилин. Роль розбишак виконували курсанти житомирської школи міліції. Вони були з палицями, пляшками.

Начальнику обласної міліції Олександру Просолову поведінка правопорушників видалася дуже переконливою, за що він їх і похвалив. А ще головний міліціонер Житомирщини відзначив високий рівень підготовки особового складу УМВС в області у діях з розгону масових демонстрацій.

Як житомирська міліція у разі чого вчинить з кожним, хто зазіхне на громадський порядок

Отож, Євро можна зустрічати без страху перед футбольними розбишаками, бо “наша міліція нас врятує”, ну, а якщо хтось із вас надумається порушувати закон через програний збірною матч, хай добряче задумається, чи варто мірятися силою з добряче підготовленою житомирською міліцією.

Фоторепортаж Репортер Житомира:

Хулігани

Міліція

Начальство

480 правоохоронців

Стройовий огляд особового складу. Керівники підрозділів доповідають Просолову

… а хулігани чекають

… їм треба “випустити пар”

____________________________________________________________________________

Фаза активних дій:

Хуліганів втихомирили. Потім довго збирали розкидані палиці і пляшки

Повітряні ворота Житомира. Аеропорт. Ось такі літаки літають над ним.

Сергій Фещенко