Антивірус Avira прийняв за вірус саму Windows

Компанія Avira Software, творець одного із найпопулярніших антивірусів, випустила оновлення для своїх продуктів, яке вже встигли назвати катастрофічним.

Після установки оновлення сотні тисяч користувачів комп’ютерів під управлінням Windows зіткнулися з низкою проблем, аж до повної непрацездатності ОС.

Як повідомляє Computerworld, комерційні версії антивіруса Avira стали приймати за шкідливе ПО будь-який додаток, що виконується . Більш того, модуль проактивного захисту блокував не тільки всі програми, а й деякі системні процеси Windows. У багатьох випадках користувачі просто не змогли завантажити операційну систему.

Розробники антивірусу порадили користувачам відключити, якщо це можливо, проактивний захист. Крім того, Avira випустила чергове оновлення до рішення проблеми. Цікаво, що помилка не торкнулася власників безкоштовних версій антивіруса, в яких немає модуля проактивного захисту.

Avira Software з’ясовує причини появи бага. Німецькі розробники також принесли «глибокі вибачення» за доставлені незручності.