Керівники Житомирщини привітали працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження із професійним святом

Уже 12 років поспіль, в останню суботу травня, українці відзначають День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження.

Це свято об’єднує творчих та працьовитих людей, яким притаманне шанобливе ставлення до книги та висока культура. Праця видавця, поліграфіста, книгорозповсюджувача реалізовує потенціал письменників, журналістів і вчених, задовольняючи потреби читачів.

Наразі у Житомирській області працює понад 50 поліграфічних підприємств різної форми власності. З них – 13 друкарень, 13 видавництв, решта – поліграфцентри. 11 друкарень та одне видавництво належить є комунальною власністю. Щороку на цих підприємствах в області друкується тисячі примірників газет, книг, журналів та інша сучасна поліграфічна продукція.

Значна кількість людей задіяні у видавничій сфері регіону, тому важко переоцінити особистий вклад кожного працівника, який щодня трудиться на благо Житомирщини.

З нагоди професійного свята голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук та голова обласної ради Йосип Запаловський привітали працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження.

Керівники області побажали всім, хто причетний до цієї важливої та відповідальної професії, успіхів у реалізації задумів, міцного здоров’я, творчого завзяття, миру та злагоди. А ще додали: «Хай не вичерпується бажання друкувати, видавати і розповсюджувати, а попит на хороші книги та якісну поліграфічну продукцію рік у рік зростає».

Прес-служба облдержадміністрації