Крим з Житомира. Літо 2012: Азовське + Чорне море = новий рівень Вашого відпочинку!

НОВИЙ НАПРЯМОК ОРГАНІЗОВАНОГО ВІДПОЧИНКУ ДЛЯ ЖИТОМИРЯН!

Неповторні місце -100% позитивних відгуків!

Пансіонат «БРИЗ» (Щолкіно – Казантип)

Курортна заповідна зона

Ласкаво просимо на літній відпочинок до міста Щолкіно разом з «Датур»

Бухта Руська біля Щолкіно – це просто чудо! Протяжність 5 км, пляж як в Акапулько, кафе, золотий пісочок, дитячі майданчики … супер!

Влітку десятки дискотек і найцікавіше, що скрізь вхід безкоштовно! Народу багато, кухня будь-яка. Узбецька, татарська, грузинська, італійська, російська, китайська …

Щолкіно й мис Казантип

Мис Казантип є крайнім північним краєм півострова Казантип.
У перекладі з тюркських мов слово «казантип» означає «дно казана».
Справді, мис має вигляд казана діаметром близько 3-4 кілометрів, середня висота «бортів» якого 30-40 метрів, а дно розташовується на висоті 20-30 метрів над рівнем моря.

Казантипський «казан» виник у міру підняття морського дна в доісторичні часи.
У північній частині півострова вапняки складають кільцеву гряду, від якої в різні боки відходять бічні хребти.
Панорама Казантипського півострова являє собою досить незвичайне видовище.
В останні роки Казантип активно розвивається як туристичний регіон.
Цьому сприяють зручні пляжі на березі Азовського моря.
Багато ділянок Казантипського узбережжя вельми зручні для занять популярними нині водними видами спорту.

Відпочинок в Щолкіно.

Знаходиться це містечко в 60 км. Від Феодосії біля мису Казантип. Жителів тут приблизно 13 000 чоловік. Місто зводили для будівельників Кримської АЕС, але потім це будівництво зупинили, тому що в екологічно чистій зоні АЕС – це злочин. Місто отримало свою назву на честь академіка К. І. Щолкіна, вченого – ядерника.

Сонце тут світить 2500 годин на рік. Незрівнянні пісочні пляжі, море дуже тепле і мілке. Дітям купатися в Азовському морі – суцільне задоволення. Це відокремлене містечко не може не сподобатися туристам. Недалеко розташовані села Мисове і Семенівка, вони також представляють собою зони «тихого» відпочинку. Містечко маленьке, з багатоквартирними багатоповерхівками, з приватними будинками, з дачами. Є тут і база відпочинку. Тихе спокійне містечко, де народ збирається в основному на пляжі. Вода дуже чиста прозора. Серед пагорбів це містечко схоже на оазис білих будинків. Перебуваючи тут, людина розслаблюється, напруга зникає, можна просто сидіти на балконі і дивитися на море, дихати морським вітерцем. Увечері народ гуляє по берегу моря, тому що в Щолкіно, можна вважати немає вулиць. З часом в Щолкіно стали з’являтися і розваги, наприклад, лунопарк.

Щолкінські заходи. Спостерігаючи їх, відчуваєш якесь безчасся.

Чарівні незвичайні вечора, чисте повітря наповнює це маленьке містечко, тому що промисловості в місті немає, машин мало, місто має неперевершену екологію. Великий інтерес викликає спостереження за морем, воно іноді світиться як фосфор. У морі добре ловиться риба, чим місцеві жителі в основному і займаються. Риби в морі водиться велика кількість, займатися риболовлею – одне задоволення. У щілинах скель – багато равликів, які використовуються в якості наживки. Тут рибу ловлять не тільки чоловіки, як ми зазвичай звикли бачити, але й жінки, і навіть бабусі. Ловлять в основному бичка, тут його дуже багато і він вважається годувальником. Бичка смажать, парять, солять. Ловлять і камбалу, пеленгаса, хамсу, але в основному з човна, а не зі скель. Дуже багато морських розваг: водні мотоцикли, катери, гоночні банани. Після таких задоволень до ваших послуг – бари. Можна відпочивати і з наметом, це взагалі доставить велике задоволення, гроти, скелі – все це незабутньо, не скрізь можна побачити таку красу як тут.

Туристи, які приїжджають відпочивати в Щолкіно приємно здивовані м’яким кліматом – тут немає промислових підприємств і громадського транспорту, що благотворно впливає на навколишнє середовище, зберігаючи чистоту природи.

За висновками СЕС у Щолкіно найбільш чисте море – курорт розташований на березі Руської бухти Азовського моря. Крім того, максимальна глибина моря становить усього кілька метрів – по пляжній лінії переважають мілини, що дуже подобатися туристам, що приїжджають на відпочинок з маленькими дітьми. Пляж складається з дрібних черепашок та піску. Чудове морське повітря благотворно впливає при профілактиці дихальних захворювань. У місті безліч клубів здорового відпочинку. Мис Казантип, у підніжжя якого перебуває курорт, вважається місцем Сили. Унікальною особливістю цього райського куточка планети є величезна кількість вуличних кішок. Часто цей курорт називають Містом Котів.

Їх можна зустріти всюди: біля будинків, на пляжі, на алеях і в кафе. Кішки надзвичайно розумні і позитивно ставляться до відпочиваючих, що приїхали з позитивними намірами. Місцеві жителі годують маленьких пухнастих мешканців міста.

Відпочинок для молоді в Щолкіно

Для молоді протягом курортного сезону працюють декілька нічних клубів і дискотек, є бари і ресторани, кегельбан (боулінг) та більярдні зали. Для любителів азарту є клуб гравців в покер. Для нудистів і любителів позасмагати без мотузочок є закриті затишні бухти на узбережжі Азовського моря. В Щолкіно дуже популярні активні види спорту та відпочинку: кайт-серфінг, вин-серфінг, дельтапланеризм і дайвінг. Мис Казантип з боку Татарської бухти Азовського моря оточений кораловими рифами – чиста і прозора вода дозволяє відпочиваючим із задоволенням здійснювати занурення. Приголомшливо чисте море дозволяє спостерігати за морськими мешканцями на дні прямо з поверхні. Для любителів риболовлі в Щолкіно справжній рай – пеленгас і камбала, бичок і осетер зграями кружляють в районі Руської бухти.

Ну чим не Таїланд? Тільки дешевше і ближче!

Тут тобі і гори, тут тобі і море, тут тобі і чисте здоров’я!

Юрій Гагарін коли був у космосі сказав, що Крим навіть світиться якось яскравіше ніж інші ділянки суші … Хоча Гагарін до Криму не мав відношення.

Екскурсії з Щолкіно

Від Щолкіно організовується велика кількість екскурсій, при бажанні подивитися можна практично будь-які цікаві місця Криму.
Екскурсії на весь день (виїзд в 6 ранку, повернення в 22 – 23 вечора) коштують, як правило 100 – 130 грн. з особи за проїзд в екскурсійному автобусі, плюс приблизно 100 грн. ви витратите на екскурсії на місцях (оплачуються окремо).

Кращі місця відпочинку в Криму.
Відпочинок на генеральських пляжах

На схід Казантипу, відразу за селом Золоте, починаються знамениті Генеральські пляжі, що представляють собою мальовничі скелясті бухти з піщаними пляжами, які тягнуться вздовж узбережжя Азовського моря аж до Курортного. Бухти відрізняють мілководні пляжі з добре прогрітою в літній час водою, на видаленні від берега повторюються мілководні ділянки з намитих морем піщаних кіс. В деяких бухтах є джерела прісної води. До розпаду СРСР ця берегова частина Криму перебувала у віданні Багеровського авіаційного гарнізону, тому природа збереглася практично недоторканою. Ці місця по праву вважаються одними з кращих на Керченському півострові для відпочинку в Криму, а також грязелікування. Адже тут знаходиться знамените Чокракське озеро з його унікальними лікувальними грязями.

Озеро Чокрак – аналог Мертвого моря!

Недалеко є одне неймовірне місце – озеро Чокрак. Це джерело корисних мінералів в прямому сенсі, оскільки власне це не стільки озеро, скільки мінеральна грязь. Якщо хоча б 10 днів поспіль по п’ятнадцять хвилин приймати грязьові ванни, то суперефект Вам гарантований. По-перше, шкіра стане настільки ніжною, що любительки СПА-салонів Вам позаздрять (при цьому Ваша кишеня залишиться цілою, адже відвідування озера абсолютно безкоштовне!), по-друге, це просто неймовірно корисна профілактика багатьох шкірних захворювань, ну і в -третє, заряд позитивних емоцій Вам гарантований! Ну а після прийому грязьової ванночки Ви з задоволенням викупаєтеся в Азовському морі. Два задоволення в одному!

Стандарт/престиж (2-3-х місцеві, сімейні): ліжка, тумбочки, шафа, туалетний стіл, журнальний столик, дзеркало, ТВ, холодильник, табурети, килимок, санвузол на блок.

Напівлюкс номер: 2-х спальне ліжко, тумбочки, крісло, диван, шафа, туалетний стіл, журнальний стіл, дзеркало, табурети, крісло, килим, доріжка, кондиціонер, ТВ, холодильник, настільна лампа, (телефон), санвузол в номері (душова кабіна, умивальник, унітаз).

Послуги: гаряча і холодна вода в номерах постійно, кабельне та супутникове TV, екскурсійне обслуговування, кондиціювання, фен, праска, прасувальна дошка, прибирання приміщення і номерів кожен день, інтернет, виклик лікаря, лікувально-профілактичний кабінет з фізіотерапевтичним обладнанням.

У вартість включено:

Проїзд комфортабельним автобусом Житомир (Київ) – Щолкіно – Житомир (Київ)

Проживання в готелі 10 днів у вибраній категорії номера

3-х разове харчування!

Медична страховка

Детальна інформація, відгуки туристів і фото на сайті http://www.reporter.zt.ua/news/6780-aktsiya-ot-datur-rannee-bronirovanie-kachestvennogo-letnego-otdyha-v-krymu

Погода на курорті Щолкіно

У міста Щолкіно відкритий рейд, прикритий від вітрів південних і східних напрямків. Стоянка можлива біля причалу села Мисове, прикрита від вітрів північно-східних напрямків. Глибина біля стінки 1,8 – 2,4 метра.

Температура води Азовського моря в Щолкіно з березня швидко підвищується і в травні досягає 18 °C. Влітку температура води у відкритому морі 22-25 °C, а в прибережній смузі 30-32 °C. З другої половини серпня вона починає помітно знижуватися і в листопаді коливається в районі 10-6 °C. Солоність води Азовського моря незначна, близько 1,1%.

Протягом усього року в Щолкіно переважають північно-східні та східні вітри. Найбільш яскраво вони виражені з вересня по березень, повторюваність досягає 30-50%. У літній сезон найбільшу повторюваність мають вітри північно-східного (23%); північно-західного (20%) і західного (19%) напрямків. Середньомісячна швидкість вітру в літній період ~ 6 м/с. У Щолкіно штилі рідкісні, повторюваність їх не перевищує 3-7%. Середнє річне число днів з штормом коливається від 20 до 30, частіше з жовтня по березень. Влітку шторми носять шквалистий характер і супроводжуються грозами і зливами.

Бризова циркуляція в Щолкіно спостерігається в теплу пору року. Морський бриз встановлюється до полудня і досягає максимуму до 16 год. До 19 год. він слабшає і після заходу сонця припиняється. Береговий бриз починає дути з півночі і триває приблизно до 8-10 год. Середня швидкість морського бризу 3-4 м/сек, берегового 1-3 м/сек. Найбільша швидкість бризів в Щолкіно досягає 7-8 м/сек. Невеликі розміри, малі глибини і значна прорізаність берегу обмежують розвиток хвилювання. Навіть під час сильних штормів ступінь хвилювання не перевищує IV-V балів. Проте іноді виникають небезпечні для малих суден хвилі, що мають значну крутизну і малу довжину.

Найбільш холодними місяцями в Щолкіно є січень і лютий, середня температура – 1,1 °C, найтепліші – липень і серпень, середня температура +24 °C. Відносна вологість повітря протягом року значна. У холодну пору року вона становить 80-90%, в теплу 60-70%.

У Щолкіно середня місячна хмарність з жовтня по травень становить 5-8 балів, з червня по вересень вона знижується до 3-5 балів. Число похмурих днів в році не перевищує 100. Ясні дні на курорті спостерігаються переважно з липня по вересень. Середньорічна кількість днів з опадами становить 105-125. Найбільш часто опади випадають з листопада по березень, 10-15 днів на місяць, а з квітня по жовтень 5-9 днів в місяць.

Перспективи курорту Щолкіно чудові!
На базі м. Щолкіно планується побудувати елітні котеджні містечка.

У Східного Криму велике майбутнє і для цього є всі передумови: чисте повітря, тепле море, дикі скелі Казантипу, пісочні пляжі протяжністю до 25 км. грязьові лікувальні джерела озера Чокрак.

Пропонуємо відпочинок у Криму за доступними цінами.

Оксана Козловська, директор мережі агентств «Датур»: «Таким чином, відпочити якісно і недорого в Криму цілком реально. Ми відкриваємо новий напрямок відпочинку в Криму.

Щолкіно – популярне місце для відпочинку в 2012 році з дітьми. У місті Щолкіно більш менш рівне дно моря, з невеликим нахилом у бік моря. Глибина 8-10 метрів, різко зменшується у відносно вузькій прибережній зоні. Іл на глибинах понад 8 метрів, пісок в прибережній зоні.

Відпочинок в Щолкіно не зрівняти ні з чим! У Криму є багато спокійних і красивих місць, але все одно тягне в Щолкіно!

Там навіть дихається по-іншому! Такого повітря, такої класної теплої води я на Чорному морі не зустрічала!

Ялта, Судак, Коктебель, Феодосія – люди на пляжах лежать один на одному, просто багато хто не знають, що є місто Щолкіне, де можна чудово відпочити з дітьми. У Щолкіному все тихо спокійно і дуже розмірено, немає якоїсь метушні, властивої іншим курортним місцях. Та й народу значно менше.

Готель «БРИЗ» – це затишний готель. У дворі готелю є затишний облаштований дворик для відпочинку та розваг – дитячий майданчик, настільний теніс, безліч квітів і дерев створюють неповторну атмосферу комфортного відпочинку.

Готель «БРИЗ» є прикрасою молодого перспективного курортного містечка Щолкіно.

Тепле Азовське море з золотистим цілющим піщаним пляжем – найкраще місце для сімейного відпочинку з дітьми. Крім того, близькість до Чорного моря дає цьому містечку додаткову перевагу щодо якості води і клімату. Кришталево чиста вода, невелика кількість туристів в порівнянні з вузькими пляжами Криму, широкі піщані пляжі, близькість до цікавих туристичних маршрутів – все це робить цей готель привабливим для відпочиваючих».

Адреси офісів “Датур”:

м. Житомир, вул. Київська, 79
м. Житомир, вул. Київська, 25

Телефони: (0412) 36-12-33, 41-27-60 ,41-86-06
Оксана Козловська 067-410-51-73 ok_oa@mail.ru
Вікторія Казмірук 066-347-70-60 datour@ukr.net
Артем Козловський 063-63-68-262, 067-345-07-07 artourizm@rambler.ru
Алла Федорко 050-463-22-21 ftour@ukr.net

м. Вінниця, вул. Пирогова 23-А, ТРЦ «FERIDE PLAZA»
(0432) 55-26-85 Марина, 068-111-39-49 doc.mar @ mail.ru

Приходьте в зручний Вам офіс!