На Житомирщині миряни зможуть доторкнутися до цілющого образу Миколи-Чудотворця

Протягом чотирьох днів, з 19 до 22 травня, у Бердичеві перебуватиме старовинна ікона Святого Миколая, якій налічують понад 500 років.

Цей образ із Батуринського Миколо-Крупицького жіночого монастиря має благодатну силу зціляти невиліковні, інфекційні та решту хвороб. Видатна подія в житті православних мешканців Житомирщини сталася з ініціативи Миколи Петренка, почесного президента Благодійного фонду «Здорова нація», який цього року на Великдень привозив до Бердичева Благодатний вогонь з Єрусалима.

Образ Миколи-Чудотворця був написаний у ХVІІ столітті. Від моменту створення, його зберігали в Миколо-Крупицькому монастирі. Винятком стала радянська епоха – період руйнування храмів та знищення ікон. Однак цьому образу судилося вціліти – одна з парафіянок сховала його у себе вдома. Наприкінці свого життя вона передала ікону священикові, а після відновлення батуринського жіночого монастиря відреставрований образ знову повернувся на своє місце.

Коли образ знову постав перед мирянами – хвиля зцілень покотилася з новою силою. Чудотворний образ почали «запрошувати» до різних місць України та Росії. Щодня і скрізь, де побувала ікона, на уклін до святого образу вишиковується довга черга. Адже існує не так вже й багато чудотворних ікон, як і мало є людей без бід і хвороб. І скрізь, за словами монахинь, образ Миколи-Чудотворця допомагає людям. Виліковує від астми, епілепсії, захворювань опорно-рухового апарату, щезають ракові пухлини. Лише протягом цього року в церковній книзі з’явилося 130 нових записів про зцілення. Цілком ймовірно, що імена мешканців Житомирської області поповнять цей перелік.

«До Дня Святого Микола, що відзначається 22 травня, я вирішив привести Миколу-Чудотворця на Житомирщину. Бо тут – моя мала Батьківщина, з цим краєм мене багато що пов’язує, – поділився Микола Петренко. – Окрім того, я сам – побожний. І вважаю, що людям потрібен не лише гідний рівень життя, а й духовності. У духовному житті області теж мають траплятися події. А приїзд чудотворної ікони – це значна подія для всіх, хто вірує в Бога. До неї можуть прийти люди, яким потрібне зцілення, і укріпитися в своїй вірі, відчути благодать, що надходить від образу святителя Миколая».

Джерело: Бердичів Діловий