У Житомирі пенсіонерка вибиває стіну, щоб потрапити до власної квартири

Вибити стіну, аби потрапити до власної квартири вирішила житомирська пенсіонерка.

За словами бабусі сусіди по гуртожитку виселили її із кімнати. Перекували що тимчасово, та ошукали: двері замурували, зробили кімнату частиною офісу і тричі перепродали її.

Про це повідомляє «5 канал».

Виїхати зі своєї кімнати у гуртожитку пенсіонерка Олена Степанюк погодилась на пропозицію сусіда. Він якраз робив ремонт, вибивав стіни і облаштовував офіс. А щоб бабуся не мала клопотів через стукіт і гуркотіння, запропонував їй переїхати до іншої кімнати на тому ж поверсі.

Жінка пригадує: за домовленістю мала повернутися до свого житла одразу, як сусід Юрій закінчить ремонт. Однак, повернувшись одного дня додому з дачі, бабуся зрозуміла, що її ошукали.

«Як я приїжджаю, заходжу я в коридор, дивлюся – моїх дверей нема. Замість дверей там уже заложена стіна. Я в чужій хаті живу. В любе время мене за ноги і витягнуть звідси. А моя – замурована. Всьо. Що хоч роби. Баба, йди у світ», – розповідає пенсіонерка.

«Коли ми звернулись у ЖЕК, щоб взяти ордер для неї, нам у ЖЕКу кажуть: а у вас нема кімнати. Ваша кімната – приватизована. Юра приватизував. І після того він скривається. Ми стали скрізь писати, ходити. Ми зрозуміли, що у бабушки взагалі ніякої кімнати нема. Навіть квадратного метра», – переконує Галина Чижова, представник Олени Степанюк.

Колишній сусід бабусі усі звинувачення відкидає. Каже, свою кімнату бабуся виміняла цілком добровільно і отримала від нього 5,5 тис. грн. Офіс, до складу якого увійшло бабусине житло, чоловік давно продав, а до кімнати, у якій зараз мешкає Олена Іванівна, жодних претензій не має.

«С бабушкой когда я поменялся, сделал ремонт, дал денег, но в ЖЕКе не зафиксировал. А бабушка, которая прикидывается, что она такая бедная несчастная, оказалась очень непорядочным человеком. Бабушка просто хочет дальше больше заработать», – переконує колишній сусід Юрій Загільський.

Щоб повернути своє житло, старенька вирішила вибити стіну на місці, де колись були її двері і перевезти туди свої речі. На допомогу покликала сина.

Майже одразу на місце приїхала теперішня власниця офісу. З оберемком документів в руках вона почала на захист квадратних мертів.

“Они просто лезут в мою квартиру. Так что по закону я имею право стукнуть топором того, кто режет. Эта ваша бабушка, её вообще убить надо. То старая скотина. А вы… наследство было бы у неё, каже власниця квартири.”

Зруйнувати стіну не вдалося – до гуртожитку приїхала міліція і наказала припинити роботи.

Шукати справедливості порадили у суді.
Тут складу злочину нема. Тут вбачаються цивільно-правові відносини. Тобто міліція нерухоме майно не поділить. Воно розглядається виключно судами, повідомили у міліції.

Звернення бабусі розглядала прокуратура, однак, ніяких порушень не виявили. Кажуть, жінка у будь-який момент може приватизувати квартиру, у якій мешкає зараз.

Олег Мостиховський, перший заступник прокурора міста Житомира: «Для того, щоб приватизувати жилове помешкання, де зараз проживає Степанюк, їй треба звернутися з відповідних органів, а саме, у БТІ, обслуговуючого підприємства та відділу приватизації житла житомирської міської ради».

Пенсіонерка з такою відповіддю не згодна. Свої права збирається продовжувати у судах та у генеральній прокуратурі.

За матеріалами: 5 Канал