Як потрібно вибирати авто і які цифри використовувати в номерах

Згідно прикметам водіїв, купувати машину потрібно у багатих, а для номерів вибирати «трійки» і «сімки»

Українські водії – люди забобонні. То їх чорна собака на дорозі налякає, то свист в машині, а для деяких рахувати гроші в салоні – погана прикмета.

Скільки водіїв, стільки й прикмет. Найпоширеніша – помив машину, чекай дощу. Мабуть, кожен із автолюбителів може з цим погодитися, навіть якщо небо було ясне – до вечора обов’язково набіжать хмари.

Також водії радять, перш ніж купувати машину з рук, як можна більше дізнатися про її колишнього власника. «Ось мені свою машину пропонував продати сусід. Але я знав, що в житті у нього постійні неприємності. І продавав він автомобіль, тому що гроші йому були потрібні. Не купив. Зате купив інший водій – таксист. Минуло півроку, дізнаюся – машину в хлам розбив, добре, що сам живий залишився, вліз у борги, щоб вилікуватися. Тому з рук треба брати тільки у перевірених людей, а краще за все у багатих і у тих, у кого в житті все добре, і до тебе теж удача прийде», – вважає водій Олексій.

Хоча найкраще – купувати новеньку машину. Але якщо в перший же рік авто два рази потрапить в аварію, потрібно від нього позбавлятися. «Не встиг купити машину, через місяць вирушили до рідних в село. Була зима, почався сніг, авто занесло, і ми опинилися у кюветі. Все обійшлося, але машину два місяці ремонтували, з’ясовував стосунки зі страховиками. Тільки зробили, і буквально на третій день в мене ззаду влітає інший водій. Зад повністю розбитий. Тут уже батьки занепокоїлися і наполягли, щоб я від авто позбувся», – говорить лікар Артур Моїсеєнко.

Далекобійники. Найбільш забобонні водії – це далекобійники. «Одного разу я побачив на узбіччі чорну собаку. Зі мною їхав мій напарник, так він тут же почав кричати, щоб я зупинився. Виявляється, це дуже погана прикмета. Потрібно зупинитися і відпочити, навіть краще поспати, інакше не уникнути аварії або неприємностей на дорозі. З тих пір я завжди так роблю, від гріха подалі», – розповів далекобійник із 10-річним стажем Олексій Макаренко з Львівської області.

Далекобійники ніколи не хваляться, що їздять без аварій, і не люблять, щоб хтось у машині хвалив їх за вміння добре їздити. Ще перед дорогою водії не радять чіпати запаску – інакше обов’язково у дорозі згодиться. І ніколи не можна загадувати дорогу – тобто називати час, коли доберешся до потрібного місця.

Таксисти. Таксисти не люблять, виїхавши на зміну, першим пасажиром брати жінку. «Вважається, що день не вдасться, заробіток буде поганим. Краще виглядати хоча б пару – чоловіка і жінку. Але коли диспетчер дає тобі виклик, то не знаєш, хто поїде, тому доводиться везти. Я на собі це не раз перевіряв, як дівчину першою посадиш, все – можна їхати додому, удачі не буде, тільки бензин переведеш», – скаржиться київський таксист Євген Овчаренко. Ще таксисти ніколи під час зміни не перераховують заробіток, так можна збити удачу.

Таксисти не люблять купувати деталі для своїх авто на так званих розборках. «Це місця або ринки, куди звозять вцілілі деталі з розбитих авто. У мене був такий випадок, я купив там стартер на свою машину. Була вона у хорошому стані, але через місяць машина зламалася, причому на рівному місці. Відремонтував. Три дні поїздив, знову поломка. Потім через тиждень коробка передач полетіла. І тоді майстер на СТО мені і каже – звідки ти стартер ставив. А. .. зрозуміло, це невдача до тебе з тією розбитої машини перейшла. Або міняй стартер, або нову машину бери – тут толку не буде. Довелося поміняти на зовсім новенький, і як бабка пошептала, тепер моя «Ауді» літає. Більше я долю не випробовую», – розповів таксист з 15-річним стажем Ігор Величко.

За матеріалами: “Сьогодні”