Як у Житомирі діти змагалися у “Дивогонці”

Уже втретє в Житомирі у Гідропарку діти віком 2-15 років змагалися під час дитячої велогонки “Дивогонки”.

Цьогоріч кількість учасників, порівняно з минулим роком, збільшилася майже вдвічі і до змагань приєдналося близько 80 дітей разом з батьками, які вболівали за них на старті, раділи на фініші, а то й долали разом з ними дистанцію.

Засіб пересування у дітей був найрізноманітніший: від самокатів, трьохколесних велосипедів та велосипедиків без коліс, до найсучасніших велосипедів у більш старших учасників.

Цікаво було спостерігати як 2-річні та старші діти, що в прямому сенсі ще з підгузків не виросли, а вже виборювали свої перші медалі, звичайно не без допомоги батьків, які інколи до фінішу приносили малюків разом із велосипедами.

Були випадки, коли малюки відмовлялися брати участь у гонках уже перед самим стартом, але все одно раділи, коли медаль отримували їхні брати чи сестри

Загалом, в Житомирі велогонка поволі переходить у розряд сімейних розваг і участь в них беруть усі діти певної сімї, а деякі уже навіть запамяталися організаторам через те, що кожного разу у своїй віковій категорії здобувають перемогу.

Абсолютно усім учасникам вручали медалі та подарунки від організаторів і спонсорів

Юлія Демусь, 20 Хвилин