Яку частину товарів Житомирщина продає до Російської Федерації

За три місяці 2012 року підприємствами області експортовано товарів на суму 119 мільйонів доларів США, що майже на рівні відповідного минулорічного показника.

Імпортовано товарів – на 89 мільйонів доларів, а це на 8% більше, ніж у січні–березні 2011 року. В області склалось позитивне сальдо зовнішньої торгівлі. Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 1,34, за цим показником область посіла 12 місце серед регіонів України.

Зовнішньоторговельні операції здійснювались з партнерами з 76 країн світу. Найбільше товарів з області експортовано до Російської Федерації – майже третина загального обсягу, Німеччини – 10%, Польщі та Туреччини – по 8% та Італії – 6%. Товарна структура експорту більш як на три чверті сформована поставками мінеральних продуктів, деревини та виробів з неї, машин та обладнання, текстильної продукції, виробів з чорних металів та готових харчових продуктів.

Вагомі імпортні надходження були одержані з Білорусі – 15% загального обсягу імпорту області, Польщі –14%, Німеччини – 11%, Китаю – 8%. У загальному обсязі імпорту 56% складали машини та обладнання, полімерні матеріали та пластмаси, мінеральні продукти, текстильні вироби та вироби з каменю.

Відділ статистики зовнішньої торгівлі