Азаров вручив освітянам Житомирщини 40 шкільних автобусів

Для освітянської галузі Житомирщини радість – держава спочатку замовила, потім придбала, а сьогодні в урочистій атмосфері вручила 40 шкільких автобусів.

Для нашої області – це значна партія. Її вартість – 15 мільйонів гривень. Держава оплатила цю сумму у рамках програми “Шкільний автобус”, яка діє у країні з 2003-го року.

Відповідно до цієї програми за останні 10 років Житомирщина за кошти держбюджету отримала 72 дитячі автобуси. Але щоб повністю вирішити проблему треба ще 98. Сьогодні ж після передачі 40-ка автобусів ця кількість скоротилася до 38-ми.

Микола Азарова про шкільні автобуси на Житомирщині:

Процес передачі нових шкільних автобусів районним управлінням освіти Жиитомирщини відбувся в одному з цехів Бориспільського автобусного заводу

Як виявилося, так багато автобусів Житомирщині не дісталося б, якби не наполегливість нашого глави області Сергія Рижука, який випросив у уряду та міносвіти додаткову кількість машин. Про це повідомив начальник облуправління освіти Олександр Пастовенський.

Сергій Рижук у розмові з житомирськими журналістами висловив переконання, що співпраця органів центральної та місцевої влади приносить гарні плоди, – життя людей стає кращим.

Фоторепортаж Репортер Житомира:

Азаров привітав і залишив ангар

Вручали ключі від автобусів Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник та керівник Житомирщини Сергій Рижук

40 новеньких шкільних автобусів вже на Житомирщині