Будівельний скандал у Житомирі: за гроші інвесторів можна було збудувати 2 таких будинки. Зараз шукають ще 9 мільйонів

За гроші, які вклали інвестори житлової новобудови на Щорса, 155 можна було 2 таких будинки звести, а зараз шукають ще 9 мільонів гривень, щоб хоч якось завершити будівництво та вселити у багатоповерхівку людей.

Майбутні власники квартир інвестували в будівництво цієї багатоповерхівки 32 мільойони гривень. Кажуть, на той час вартість цього будинку сягала всього 18 мільйонів. За декілька років КП “Житомирбудзамовник” провів перерахунок – вийшло 24 мільйони. Потім ще декілька разів відбувалася колеряція вартості будівництва у напрямку її збільшення. Далі виявилося, що підриємство, яке взяло у людей гроші немає можливості добудувати будинок.

Прокуратура порушила кримінальну справу проти посадових осіб КП “Житомирбудзамовник”. Чи “світить” їм якась реальна відповідальність за вчинене? А хіба у нас хтось із “таких” колись за щось відповідав?

Люди у розпачі. Кажуть, їм душу виматали за ці 7 років. Тепер коли КП “Житомирбудзамовник” входить у стадію ліквідації, інвестори побоюються, що їх можуть залишити з паперами без житла і вимагають гарантій від правонаступників КП “Житомирбудзамовника”.

Сьогодні на будівельний майдачник приїхав міський голова Володимир Дебой, керівник області Сергій Рижук, заступник голови ОДА Микола Олещенко. Вони переконували у тому, що саме завдяки рішенню про початок процедури ліквідації КП “Житомирбудзамовник” вдалося запобігти відчуження цього будинку на користь третіх осіб з втратою інвесторами своїх прав.

Недобудований будинок здано в експлуатацію. Розповідь житомирського інвестора

У міській раді створена ліквідаційна комісія, яка займатиметься питаннями пошуку та аналізу фінансової документації підприємства. Обласна влада теж бере це питання на контролю. Ініціативна група людей, які вклали гроші у будівництво теж має що сказати. У вівторок у малій залі ОДА влада міста, області та люди зберуться, щоб вирішити питання завершення будівництва і щоб жоден чесний інвестор не був ошуканим.

Інвестор Микола Борківський разом з колегами по нещастю, житомирянами, каже, що за ці сім років їм всю душу виматали…