На Житомирщині відбувся агросемінар “День поля – 2012”

«День поля – 2012» на Коростенщині був особливим.

Учасники семінару могли ознайомитися з передовими сортами та технологіями отримання високих урожаїв, відвідати досвідні ділянки Інституту сільського господарства Полісся Національної академії аграрних наук України, і побачити на власні очі, як наукові досягнення впроваджуються у виробництво.

У «День поля — 2012» на Коростенщіні відбувся науково-дослідницький агросемінар, який зібрав начальників управлінь агропромислового комплексу Житомирської області, представників Коростенської райдержадміністрації, державних насіннєвих інспекторів, керівників, спеціалістів елітно-насінницьких господарств, підвідомчі служби.

Науковці підготували ряд цікавих доповідей на тему.

Організатори семінару хотіли звернути увагу присутніх на тому, як той чи іншій сорт поводить себе, в конкретно взятих умовах

А це, до речі, можливо лише при використанні правильної та чітко витриманої сортової агротехніки.

В ринкових умовах сорт і висока репродукція відіграють особливу роль у формуванні врожаю, — сказав заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Данкевич Євген Михайлович. — Сьогодні велика роль надається родючості землі, робиться упор на екологічно чисту продукцію, і на Коростенщіні є такі приклади, але елементи цього органічного виробництва, закладалися в Інституті сільського господарства Полісся. З того що ми бачимо в інституті Полісся, набір культур за рахунок яких, можна підвищувати родючість ґрунтів, складати свою сівозміну, здешевлювати виробництво, понижувати собівартість вирощеної продукції. На досвідних ділянках інституту готова до дій програма.

Також в інституті Полісся, було є, і маємо надію буде, ведення первинного насінництва льону довгунцю. Завдяки підтримці обласної ради і безпосередньо губернатора Житомирської області Сергія Рижука, наступного року Коростенщина, сподіваємось, буде мати певну кількість цієї культури.

Коростенська районна адміністрація доклала чимало зусиль, щоб підготувати науково-дослідницький семінар, а ще більше, щоб зв’язати науку і виробництво

В Коростенському районі надзвичайно тісна співпраця керівників сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств з керівництвом і науковцями інституту, — зазначив перший заступник голови районної адміністрації Кравчук Володимир Миколайович. — Ця співпраця дає надзвичайно вагомі результати і працює на економіку.

Завдання уряду і Міністерства академії аграрних наук: до 2015 року вийти на рубежі 80 млн. тон зерна.

Олесь Задніпрянець, mykorosten