Покарану за велосипед дівчину з Житомирщини, випустили прямо із зали суду (відео)

Дівчину, покарану на три роки в’язниці за крадіжку іржавого велосипеда, – випустили просто із зали суду.

Після появи дівчинки в сюжеті ТСН на День захисту дітей та втручання у справу прокуратури і Уповноваженого з прав дитини – виконання вироку суду перервали.

Сімнадцятирічна Марія провела за ґратами СІЗО рівно місяць, а попереду було ще три роки колонії.

Дівчина взяла іржавого велосипеда на одну ніч. Проте заява про крадіжку двоколісного і вже наявний умовний термін покарання за вкрадений брухт – забезпечили однозначний вердикт. У рідному селі дівчини на Житомирщині по-іншому, як казкою, звільнення Марії не називають. Батьки, які майже щодня п’ють, захищати доньку і не думали, у багатодітної сім’ї на адвокатів не було грошей.

“Найголовніше було змусити органи влади побачити її долю після 3 років в’язниці. Це перший прецедент в Україні, коли після винесення вироку на етапі етапування справа була направлена на дорозслідування і дитина була випущена із залу суду”, – повідомив Уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко.

Наручники з Марії зняли в залі суду на додатковій апеляції. Сама дівчина у своє помилування повірила лише повернувшись у рідне село.

“Звісно що я рада, що я на волі, а не там сиджу. Природа, телята є, а там що – сиди, пиши, на прогулянку майже не виходила, а тут – диши повітрям”, – радіє Марія.

Найтепліше дівчину тут зустрічали не батьки, хоча за подію вони вже встигли випити, дарма що їх позбавили батьківських прав. Сльози в Марії з’явилися, тільки коли вона зустрілась із хрещеною та півторарічним хлопчиком Микиткою, якому до засудження була за няньку. Дівчину найрідніші відразу ж попередили, що ще однієї крадіжки їй уже ніхто не пробачить. Проте поки Марії ніде жити. На часі вона перебуває в лікарні на обстежені. Далі її чекає реабілітаційний центр.

“Там підготовлюють місце для тієї дитини. Їй буде дано шанс, щоб зрозуміти свої вчинки“, – зауважив голова червоноармійської РДА Станіслав Карпинський. Сама Марія обіцяє виправитися, бо нізащо не хоче повертатися за ґрати.

ТСН