Російській мові у Житомирі ніщо не загрожує

Сьогодні у Житомирі патріотично налаштовані громадяни вийшли на Майдан Корольова, щоб засвідчити свою шану тому дню, коли у Житомирі над нинішньою міськрадою був вперше піднятий синьо-жовтий прапор.

А сталося це 13-го червня 1990-го року. Тоді у місяці боротьби за Незалежність цей майдан був переповнений людьми. Сьогодні ж – зібралося близько сотні. Ясно, що людям, які обтяжені “покращенням” сьогодні не до відстоювання ідеалів, за які вони ж боролися 20 років тому.

Але все ж молода зміна росте і вже ось-ось молодь Незалежної України отримає довіру людей, а нині діючі чиновники-комсомольці вже не зможуть тримати ситуацію під своїм контролем

Але поки боротьба за свідомість народу, проживаючого на цій землі, продовжується

Сумнозісний мовний законопроект – витвір політтехнологів, ставить під удар державну мову в Україні і може привести до непередбачених наслідків. Тут тільки дай слабинку і свої спочатку мовні, а потім і територіальні претензії до України висунуть всі наші сусіди, включно з Білорусією і Туреччиною. Країна сильна у своїй цілісності, консолідації, гуртуванні навколо спільних цінностей, основаних на любові до рідної землі. Молоді українці це розуміють. Ті, що трохи старше – не дуже. Говорити, що все втрачено – не варто. Шанс для України ще є.

Сергій Фещенко