Шевченко очолив рейтинг кращих гравців Євро-2012

Українець Андрій Шевченко, який забив 2 голи, що принесли українській команді перемогу нaд Швецією у понеділок, 11 червня, очолив рейтинг кращих гравців Євро-2012 за індексом Castrol EDGE.

Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Граючи на домашній арені рідного київського “Динамо”, капітан синьо-жовтих нагадав про свій колосальний талант бомбардира. Не дивно, що він став за підсумками першого туру лідером в рейтингу з показником 9,7.

Колишній нападник “Мілана” затьмарив чинного лідера “россонері” Златана Ібрагімовича, який став другим у рейтингу з показником 9,57. Як і український колега, він відзначився в київському матчі, а до цього потрапив головою в штангу. Ще один потужний удар шведа в кінцівці потягнув воротар господарів Андрій Пятов. Ібра проявив себе не тільки в нападі, але також був ефективний у відборі, – зазначають статистики.

Трійку замикає автор дубля у грі з чехами, росіянин Алан Дзагоєв, тоді як на четвертому місці розташувався чеський форвард Вацлав Піларж. П’ятірку замикає Арьєн Роббен.

До слова, поки троє футболістів відзначилися на чемпіонаті двічі – це Шевченко, Дзагоєв і хорват Маріо Манджукич.

Збірна Франції лідирує за кількістю ударів у створ воріт – 15, а голландці завдали більше ударів в бік воріт, включаючи блоковані, ніж будь-яка інша команда – 28. Їх суперники датчани били лише вісім разів.