Загадки XX століття

Двадцяте століття багате на різні загадкові події і темні плями історії, багато з яких до цих пір не розкриті або не з’ясовані до кінця.

Ось деякі з них:

1900 На острові Фланнан (Великобританія) безслідно зникла вся вахта доглядачів маяка Ейлін Мур (Eileen Moore lighthouse). На фото – маяк Ейлін Мур в наші дні.

1902 рік в ніч з 29 на 30 грудня в 1:05 в багатьох місцях Парижа зупинився годинник. Причини «Паризького збою» залишилися нез’ясованими. На фото початок минулого століття – вежа з годинником, що прикрашає Ліонський вокзал у Парижі

1908 Падіння Тунгуського метеорита, імовірно, послужило причиною повітряного вибуху, що стався в районі річки Підкамінна Тунгуска, потужністю 40-50 мегатонн. Вибух на Тунгусці було чути за 800 км від епіцентру, вибуховою хвилею був повалений ліс на площі 2100 кв.км, в радіусі 200 км було вибите скло деяких будинків. Незабаром після вибуху почалася магнітна буря, яка тривала 5 годин.

1911 14 липня з римського залізничного вокзалу в поїздку, влаштовану фірмою «Санетті» для багатих італійців, вийшов прогулянковий потяг. По дорозі трьохвагонний потяг і 106 його пасажирів зникли при в’їзді в тунель.

1911 31 січня народилася легендарна болгарська ясновидиця Ванга, що отримала дар пророцтва у віці 12 років після того, як її забрав і засліпив смерч.

1913 Біля берегів Вогненної Землі був виявлений парусник «Мальборо» – новий «Летючий Голландець», – вийшов з Нової Зеландії на початку 1890 року, але не зайшов ні в один порт. На містку і в приміщеннях були виявлені останки 20 людей.

1916 Влітку, під час танення льодовиків на Арараті льотчик лейтенант Росковітський і його другий пілот на розвідувальному літаку імператорських військово-повітряних сил виявили на схилі гори щось схоже на останки Ноєвого ковчега.

1920 рік був знайдений древній слов’янський пам’ятник – «Велесова книга», справжність якого оскаржується і в наш час.

1922 На річці Пейнт (США) помічено величезну тварину з змієподібною шиєю і великою головою, що нагадує реліктового ящера. На фото – річка Пейнт (штат Мічиган, США) в наші дні

1924 Недалеко від селища Таунг (Південна Африка) знайдено «череп дитини Таунга», вік якого оцінюється в 2,5 млн. років, і якому приписують неземне походження. На фото антрополог Philip V. Tobias з черепом “дитини Таунга”.

1928 Над селом Шукнаволок близько Ведлозера (Карелія) спостерігали проліт циліндричного десятиметрового тіла, з хвостовій частині якого виходило полум’я. Пробивши лід озера, загадковий об’єкт пішов під воду. З тих пір місцеві жителі стали зустрічати на березі дивну головату істоту трохи більше метра ростом з тоненькими ручками і ніжками, яке при появі людей пірнало назад у воду. На фото – Ведлозеро (Карелія, Росія) в наші дні

1933 Перше задокументоване спостереження чудовиська Нессі в шотландському озері Лох-Несс. На сьогоднішній день відзначено близько 4000 спостережень та зустрічей з ним. Дослідження гідролокатором всього обсягу озера в 1992 році виявило 5 гігантських ящерів.

1943 У жовтні 1943-го в США в обстановці особливої секретності на есмінці «Елдрідж» проводився не маючий аналогів в історії експеримент «Філадельфія» зі створення невидимого для радарів противника військового корабля. В результаті створення навколо корабля дуже сильного магнітного поля, судно нібито зникло, а потім миттєво перемістилося в просторі на кілька десятків кілометрів. З усього екіпажу назад неушкодженими повернулися лише 21 особа. 27 людей в буквальному сенсі зрослися з конструкцією корабля, 13 померли від опіків, опромінення, ураження електричним струмом і страху.

1945 Масове нашестя НЛО в штаті Квінсленд (Австралія).

1945 Загадкове зникнення вождів Третього рейху (Мюллер, Борман та інші). Останків не знайдено. Поява версій про їх втечу до Латинської Америки. На фото Мартін Борман і, ймовірно, його череп, належність якого оскаржувалася.

1945 Увечері 5 грудня в районі Бермудського трикутника зникли 6 літаків.

1947 7 липня в Магдалені (штат Нью-Мексико, США) зазнав катастрофу невідомий літальний апарат. Серед уламків були, нібито, знайдені 6 трупів істот, схожих на людину. На фото – імовірно, один з гуманоїдів, які загинули при катастрофі НЛО в Розуеллі (Нью-Мексико, США), 22 липня 1947

1952 липень 1952. Америка – в шоці. Те, що відбувається в небі над Вашингтоном, не піддається логічному поясненню і породжує найнеймовірніші чутки. А виною тому – хвиля спостережень НЛО, що прокотилася по округу Колумбія. Непізнані літаючі об’єкти із завидною постійністю з’являлися над Вашингтоном в період з 12 по 26 липня. На фото: ескадрилья НЛО над Капітолієм.

1955 В Гопкінсвіллі (штат Кентуккі, США) після вибуху НЛО деякий час було видно маленьку людину, яка світилася, з величезними очима.

1955 Вибух невідомої природи, що пролунала під днищем лінкора «Новоросійськ» в ніч на 29 жовтня 1955 р., забрав життя 608 матросів і офіцерів. Величезний корабель перекинувся і затонув у Північній бухті Севастополя – на очах у тисяч городян.

1956 У серпні на британській авіабазі за винищувачем протягом 20 хвилин гнався НЛО, після чого розчинився в повітрі. На фото – імовірно, НЛО. США, Каліфорнія, 1957 рік

1958 14 грудня газета «Молодь Якутії» написала про гігантське чудовисько, що живе в озері Лабинкир. Місцеві жителі-якути вірять, що в озері живе якась величезне тварина – «Лабинкирський Чорт», як вони називають його. За описами якутів, це щось темно-сірого забарвлення з величезною пащею. Відстань між очима «чорта» дорівнює ширині плоту з десяти колод. Якщо вірити легенді, «чорт» дуже агресивний і небезпечний, нападає на людей і тварин, здатний виходити на берег. На фото – озеро Лабинкир (Оймяконський район Якутії, Росія)

1959 1 лютого група досвідчених туристів під керівництвом Ігоря Дятлова почала підйом на вершину “1079” (Гора мерців). Піднятися до темряви не встигли і розкинули палатку прямо на схилі. Почали вмощуватися на нічліг. І тут сталося щось страшне … Як пізніше встановили слідчі, розрізавши стінку намету ножами, туристи в панічному жаху кинулися бігти вниз по схилу. Бігли, хто в чому був: у нижній білизні, напівроздягнені, босоніж. Пізніше тіла всіх дев’яти човнів групи були виявлені нижче по схилу. Більшість померли від переохолодження. Кілька людей мали страшні внутрішні травми, при цьому шкіра не була пошкоджена. Причина трагедії досі невідома. Останній знімок групи Дятлова на Горі мерців:

1963 Під час маневрів військово-морських сил США біля берегів Пуерто-Ріко помічений рухливий об’єкт, що розвивав небачену для судна швидкість – близько 280 км/год.

1963 рік. 22 листопада 1963 в Далласі (штат Техас) був убитий тридцять п’ятий президент США Джон Кеннеді. Не дивлячись на те, що вбивця Кеннеді – Лі Харві Освальд був схоплений через кілька годин, до цих пір справжні мотиви і замовники самого гучного вбивства XX століття не встановлені.

1967 рік у долині Блафф-Крик відображена на плівку самка «снігової людини» (автор фільму – Роджер Паттерсон).

1968 Офіційна дата загибелі Юрія Гагаріна. У його смерть мало хто вірив. Віщунка Ванга стверджувала, що перший космонавт не помер, а «був узятий».

1969 Висадка американців на Місяці. Сам факт оспорюється до цих пір. Версія про фальсифікації має чимало прихильників.

1977 рік «Петрозаводське диво»: 20 вересня в 4:00 ранку НЛО у вигляді яскравої зірки, від якої відходили промені червоного кольору, був помічений над головною вулицею Петрозаводська – вулицею Леніна. Явище супроводжувалося масовим спостереженням НЛО в північних районах СРСР і в Фінляндії. Пізніше в склі верхніх поверхів виявилися великі отвори з дуже гострими краями. На фото копія єдиної відомої фотографії «Петрозаводського дива» – стадія вогняного дощу і мал. В. Лук’янця “Соловки” (журнал “Техніка – молоді” № 4 1980р.)

1982 рік в Цемеській бухті (Чорне море) на одному з кораблів Чорноморського флоту зупинилися на борту всі годинники. На фото – Цемеська бухта в наші дні

1986 29 січня сталася аварія НЛО близько Дальнегорська (сопка «висота 611»). На фото – місце аварії і частина «експонатів» з місця аварії: металеві краплі різної природи з отворами всередині, чорні склоподібні частки вагою до 30 мг, а також – пухкі лусочки у вигляді сіточки з кварцових волокон товщиною 30 мікрон, кожен з яких скручений з ще більш тонких кварцових джгутиків, в кожен з яких, в свою чергу, вставлена золота нитка.

1987 Масове самогубство 2000 дельфінів – вони викинулися на узбережжі Бразилії. На фото: дельфіни-гринди, що викинулися на берег в Новій Зеландії в 2009 році.

1989 140 китів загинули біля південного узбережжя Чилі. Масове самогубство відбувається в четвертий раз.

1991 Вибух 12 квітня в Сасово (Рязанська область), коли над містом спостерігалися НЛО. До сих пір фіксуються аномалії поблизу воронки – перепрограмування калькуляторів і вихід з ладу електронних приладів. На фото – місце вибуху в 91 році і в наш час.

1993 За 10 місяців в так званому «тихоокеанському трикутнику» поблизу Західної Мікронезії пропало 48 кораблів і більше 200 моряків.

1994 Близько чеського міста Челяковіци (Celakovice) знайдено «кладовище вампірів» – дивне поховання, що відноситься до кінця Х – початку ХI століття. У 11 ямах лежали останки 13 людей, пов’язаних шкіряними ременями і з осиковими кілками, уткнутими в серце. У деяких покійників до того ж були відрубані кисті рук і голови. Згідно язичницьких вірувань і ритуалів так поступали з вампірами, що встають ночами з могил і п’ють людську кров.

1996 рік у печері Мовіле (Румунія) вперше була виявлена замкнута екосистема, не пов’язана із земною. Тут було виявлено 30 видів рослин і тварин (ракоподібні, павуки, багатоніжки і комахи), які живуть ізольовано в темноті протягом 5 млн. років.

1996 рік. Дивна напівжива істота була виявлена на кладовищі в селищі Каоліновий під Киштимом самотньою пенсіонеркою Тамарою Василівною Просвіріною. Істота здобуло популярність як «Киштимський карлик». Істота вживала людську їжу, дивно виглядала й пахла. Довжина тіла істоти становила приблизно 30 см, у нього були тулуб, руки, ноги, голова з високою лобовою часткою, ротом і очима. Пенсіонерка дала істоті дитяче ім’я, – «Алешенька». «Алешенька» прожив в будинку у пенсіонерки близько місяця.

Алешеньку бачили й інші люди: невістка Тамари Просвіріной, а також деякі знайомі. Згодом Тамару Просвіріну у зв’язку із загостренням шизофренії помістили в психіатричну лікарню. Зрештою істота загинула, причому причини загибелі остаточно не встановлені, серед них найчастіше вказуються смерть від неправильного годування і відсутності догляду або вбивство при нез’ясованих обставинах. Тамара Просвіріна загинула 5 серпня 1999 року – була збита двома автомобілями в нічний час. В цей час у неї збиралися взяти інтерв’ю представники японської телекомпанії, які знімали документальний фільм про даний феномен. Будинок, де жив Киштимський гуманоїд:

Мумія істоти була виявлена в серпні 1996 року капітаном міліції Євгеном Мокічевим (на фото) в ході розслідування ним справи про розкрадання електричного кабелю. Міліціонер, який знайшов мумію, передав її своєму колезі, Володимиру Бендліну, який почав власне розслідування про походження і природу істоти, проте незабаром мумія «Алешеньки» зникла за дивних обставин. В даний час її місцезнаходження невідоме.

За матеріалами: postomania.ru