Азаров знає, що житомирські медики отримують малу зарплату: фото

Сьогодні прем’єр-міністр України Микола Азаров з робочою поїздкою відвідав Житомирщину.

Побував у фермерському господарстві, а також на приватному підприємстві. Прем’єрові показали найкраще з того що є. Побаченим він залишився задоволеним.

Своїми враженнями він поділився з журналістами та медперсоналом житомирського обласного перинатального центру, куди він приїхав засвідчити турботу Президента про людей у рамках соціальних ініціатив “гаранта”, які мають ощасливити кожного українця.

____________________________________________________________________________

Обласний перинатальний центр

2004 рік – відкриття обласного центру охорони здоров’я матері і дитини;
2009 рік – Фонд Віктора Пінчука відкриває центр реанімації новонароджених за проектом “Колиска надії” (1 мільйон долларів);
2011 рік – Обласний центр матері і дитини змінює свою назву на Обласний пернитальний центр. Це вже у рамках реалізації нацпроекту “Нове життя”, започаткованого за ініціативою Президента України Віктора Януковича.

Для створення перинатального центру витрачено 16 мільйонів 174 тисячі гривень. З державного бюджету – 10 мільйонів, з обласного 3 мільйони, Фонд Віктора Пінчука придбав обладнання на суму 2 мільйони 174 тисячі гривень.

Віктор Пінчук, який сьогодні спілкувався з міським головою Житомира Володимиром Дебоєм, сказав журналістам, що зараз житомирський перинатальний центр оснащено на рівні кращих європейських аналогів

– Наша основна інвестиція – тисячі врятованих життів, – каже Пінчук.

Ирина Акімова, перший заступник керівника Адміністрації Президента каже, що відкриття потужних перинатальних центрів у регіонах зробить доступними для українців, які народжують дітей, якісне медичне забезпечення

30% дітей, які з’являються на світ на Житомирщині, народжують саме тут – у обласному перинатальному центрі.

Відремонтовані приміщення центру, доукомплектовані відділення оглянули керівники країни, області, запрошені, серед яких були й силовики.

Силовики

Жодного журналіста всередину не пустили. Огляд проходив без преси. Згодом Микола Азаров виступив перед вистроєним колективом закладу та журналістами.

Прем’єр радіє, що медичний персонал центру працює у прекрасних умовах та жартує: “От ще б вам зарплату підняти до рівня забезпечення центру, було б ще краще, правда?”.

Лікарі зовсім не проти, щоб розмови про “покращення” їхнього життя нарешті почали матеріалізовуватися

За час існування центру, починаючи з 2004-го року тут народилася 31 тисяча 881 дитина.

Фоторепортаж Репортер Житомира:

З хвилини на хвилину приїде Азаров

А ось і він

Журналістів всередину не пустили

Азарова слухали медпрацівниці та журналісти

____________________________________________________________________________

Нове Життя:

У ці дні у центрі очікують на народження 32-тисячної дитини

Сергій Фещенко