“Легіон” провалив чергову зустріч

8-й тур Чемпіонату України серед аматорів став справжнім парадоксом для житомирських вболівальників.

Ще декілька тижні в тому їх команда на рівних змагалася з лідером першості, а зараз «Легіон» демонструє свою найгіршу гру у чемпіонату і зазнає безславної поразки від ФК «Ретро».

Стартові хвилини матчу житомиряни відверто провалили: віддали ініціативу і м’яч гостям, за що ті нагородили «Легіон» серією небезпечних моментів. Господарі відверто не встигали за переміщеннями футболістів «Ретро», звідси і пішли необов’язкові фоли.

Один із таких закінчився голом на 17-й хвилині. Гості заробили штрафний на підступах до штрафного майданчика «Легіону». Школьний обрав неправильну позицію у воротах, чим і скористався Сторчоус, перекинувши стінку і спрямувавши круглого у верхній кут воріт – 1:0.

Далі – гірше. «Легіон» забарився у атаці, а гості перейшли в контр-наступ. М’яч опинився у Абуладзе, Максим на швидкості втік від Мухіна і з легкістю переграв Школьного – 2:0.

Тим часом «Легіон» продовжував відбувати номер, а гості – контролювати гру. Секрет успіху «Ретро» у першому таймі: виграти підбір м’яча і зустрічати суперника на його половині поля. Завдяки такій тактиці гості не лише контролювали гру, а й спромоглися ще на один гол. Тривалий розіграш м’яча закінчився навісом на дальню штангу, де чергував Маняк. Максим сповна скористався своїм шансом, красиво закинувши круглого «за комірець» Школьному.

Рахунок 3:0 за 15 хвилин до кінця першого тайму якнайкраще відображав підготовку «Легіону» до матчу. Взагалі за весь перший тайм житомиряни лічені рази перейшли центр поля, а найнебезпечнішим моментом став удар Федорченка «по горобцям».

У перерві тренер «Легіону» добряче «напихав» своїм гравцям і на другий тайм вийшла зовсім інша команда. Другу 45-хвилинку господарі розпочали активніше, тоді як гості припинили грати і віддали ініціативу супернику.

Втім, навіть володіючи м’ячем «Легіон» довго запрягав. Перший більш-менш гольовий момент підопічні Микитюка створили лише на 55-й хвилині: Селюченко головою пробив вище воріт. Наступну небезпечну атаку біля воріт «Ретро» місцеві вболівальники побачили аж на 66-й хвилині. Найактивніший у складі «Легіону» Литвиновський прострілив на Сидоренка, але Олександра випередив захисник гостів. Згодом уже Сидоренко пробивав у дальній кут, але і цього разу Жеребкіна підстрахували захисники.

Весь цей час футболісти «Ретро» відсиджувалися в обороні і намагалися зловити «Легіон» на контр-атаках, але безуспішно. До фінального свистка господарі встигли «запороти» перспективний вихід 3 в 2, а голкіпер «Ретро» Жеребкін відбити дальній постріл Фризоргера.

Зважаючи, що у наступному домашньому матчі футболісти «Легіону» прийматимуть ФК «Карпати», житомирські вболівальники можуть так і не побачити на власні очі перемог рідної команди у Чемпіонаті.

Прес-служба СК «Легіон»