Дебой і Рижук ще не знають, хто піде у Житомирі від Регіонів по мажоритарці

Наближається час офіційного старту виборчої кампанії, під час якої народ обиратиме хто з земляків може гідно представити область у найвищому законодавчому органі країни, ефективно відстоювати інтереси територіальних громад, які цю людину обрали.

З кожним днем з глибин політичного захолустя виринають все нові й нові постаті бажаючих працювати “у першу чергу для людей, а потім вже в останню чергу – для себе”.

Об’єднана опозиція презентувала своїх мажоритарників на Житомирщині ще 14 травня. Зробив це сам Яценюк, який для цього і приїхав у Житомир. Арсеній Петрович тоді сказав, що з Житомира об’єднана опозиція починає кампанію презентації мажоритарників по областях. Але вийшов невеличкий “фальстарт” – далі Житомира справа не пішла. Опозицію звинуватили, що у деяких округах на Житомирщині були виставлені відверто слабкі кандидатури, які завідомо програють.

Зокрема, екс-міністр юстиції наш земляк Микола Оніщук, який має амбіції бути депутатом ВР від рідної Брусилівщини та сусідніх з нею районів заявив у коментареві Репортерові Житомира, що рішення об’єднаної опозиції щодо кандидатури по округу № 66 – це ставка на програш. Нагадаємо, по цьому округу йде Євген Добряк, який включився в боротьбу за те, щоб на Житомирщину не перетворили у непридатну для життя територію через наміри інвестора Дмитра Фірташа добувати з наших надр радіоактивний титат.

Нещодавно до об’єднаних опозиціонерів долучився Анатолій Гриценко зі своєю “Громадянською позицією”. За інформацією джерел Репортера, віддавати Гриценку округ на Житомирщині об’єднані опозиціонери не будуть, оскільки оголошені кандидати потроху вже включаються у виборчу кампанію і як кажуть “коней на переправі не міняють”.

“УДАР”, який йде на вибори самостійно вже має попередні списки кандидатів-мажоритарників по Житомирщині. З джерел Репортера стало відомо, що попередньо “УДАР” підготував кандидатури по всіх 6-ти округах. Щоправда на обласній конференції, яка відбудеться у цю суботу за участю вищого керівництва партії буде остаточно визначено, хто і по яких округах піде на вибори від ПП “УДАР”.

А ось у провладній партії – мовчать, як партизани. Хто йтиме по мажоритарці від Житомира невідомо ще й досі ні керівникові області Сергієві Рижукові, ні голові міської організації партії Регіонів міському голові Житомира Володимирові Дебою.

Репортер Житомира запитав Сергія Рижука про це 26-го червня під Борисполем під час передачі Житомирщині 40-ка шкільних автобусів. Сергій Миколайович тоді сказав, що списки кандидатів-мажоритарників сформовані відсотків на 70. “Це відомі і шановані у суспільстві люди, хоча, безперечно можуть з’явитися і нові обличчя”, – загадково завуальовано каже Рижук. Хто йтиме по Житомиру губернатор поки не знає, або не хоче говорити. Каже, все стане ясно під час обласного з’їзду ПР, який відбудеться в кінці липня.

Міський голова Володимир Дебой, який очолює міську організацію ПР на запитання журналіста про те, хто ж йтиме по Житомиру від провладної партії зазначив, що не знає, хто це буде.

А ось в обласній пресі вже проскакують “статейки” від “вдячних” житомирян. Подяка адресовується, як думаєте кому? Губернаторові, мерові??? (пробачте, ми знаємо що слів “губернатор” і “мер” вживати у не можна). Та ні, Володимирові Сацюку, високопосадовцеві, який як ніхто інший “постраждав від помаранчевої влади”. Пам’ятаєте, його, людину, яка обралася депутатом ВР від Житомира і у свій час очолювала СБУ звинували у тому, що він отруїв Віктора Ющенка. Сацюкові нічого не залишалося, як тікати до Росії, бо доля таких видних діячів влади часів Кучми як Кирпа і Кравченко виявилася справді незавидною.

Так Володимира Сацюка вдячні житомиряни, які добра не забувають, сьогодні прямо таки благають, змилуватися над нами і погодитися знову штурмувати Верховну Раду по через мажоритарку від Житомира. Цікаво, чи дослухається потенційний кандидат від влади до “народних прохань”?

Сергій Фещенко