Механік з кооперативу “Восход” у Житомирі звинувачує міліцію у свавіллі: відео

Володимира Грищенка у гаражному кооперативі “Восход” знають місцеві автолюбителі.

Він тут ремонтує машини ще з 1994-го року. Займається ходовою, двигунами. За іномарки не береться. Сам їздить на роздовбаному “Москвичеві”, нині проживає у своєму гаражі у не зовсім прийнятних умовах. Каже – крок вимушений – гараж намагалися обікрасти. Лапою посеред ночі ломали залізні двері. Але сталь витримала. Тепер Володимир ночує у гаражі. Сам собі за сторожа.

Раніше він ще й прийомом металу займався. Мав відповідну ліцензію. Але вже півроку, як метал не приймає – ліцензія відсутня. Але метал у арендованому гаражі Володимир все ж зберігав. Частину заліза – притягнув з дому – старі батареї, інший шлам, якому в хаті місця немає бути. Також там зберігався блок двигуна від БМВ, залізні труби, “уголки”, арматура.

Нічого кримінального у цьому нема. Чи не у кожного господаря у господарстві є метал. І що у цьому такого? Метал же потрібен у господарстві! Щось підварити, виставити фундамент, та будь-для чого може знадобитися метал. Володимир каже, що йому метал треба для підварювання вихлопних труб автомобілів, кузовних робіт.

Каже, перепродажем заліза не займається, законодавство не порушує. А ось міліція виявилася іншої думки, якої саме – далі у матеріалі. Отож, 30 липня 2012 року правоохоронці “нагрянули” до господарства Володимира, за його словами, пред’явили усні звинувачення у веденні незаконної підприємницької діяльності. На запитання автослюсаря, звідки у міліції такі дані, йому відповіли, що мовляв, не викручуйся, “усі знають що ти займався металом”.

Свідками цього стали інші автослюсарі. Кажуть, не там міліція злочинців ловить. Відео Репортер Житомира

– За руку мене ніхто не зловив, який прийом металу? У мене як і всіх – метал для ремонтних робіт, ну і господарські речі, але ж це моя власність… Хіба я не маю право купити шматок заліза щоб заварити іржаву вихлопну трубу? – розводить руками Володимир.

Каже, міліціонери заволодівши ключами від гаража, вичистили звідти майже усе, включаючи батареї, які Володимир притягнув з дому та верстат, який належить власникові гаража, який у нього і арендує автомеханік.

– Коли я став заперечувати, що мовляв, хлопці, що ви робите, верстат же ж чужий, має власника, його хоч залиште, мені дипломатично заявили, що якщо я тут ще трохи побалакаю, заберуть усе! То як це назвати – свавілля! Тут всі шоковані. Мене знають як порядну людину. Подивіться де я живу, – каже механік.

Дивимось, у яких “хоромах” живе “металевий барон”:

Тут у гаражі він і спить

Тут же ж і працює

А тому, що його гараж намагалися “вскрити” і почистити у ньому зайве

А ось і сусідній гараж у якому Володимир зберігав метал для слюсарних робіт. Міліція його вилучила. Механік каже, правоохоронці взяли зайве…

А ще каже, що майже місяць саме до нього, як ходоки до Леніна приходили бомжі і пропонували купити метал. Каже, запідозрив що їх хтось насилає. Божиться, що не купляв метал у безпритульних. А ще каже, що міліція на обшук привела таких “свідків”, яких ніхто й в очі не бачив.

Короче кажучи, темний ліс. Хто тут насправді правий, як і у більшості конфліктів, сказати складно.

____________________________________________________________________________

Репортер Житомира звернувся до міліції за роз’ясненням. Цілком можливо, що людина не за того себе видає, бо в інакшому випадку, це справді можна було б назвати свавіллям.

У міліціїї нам повідомили, що вищезазначеного громадянина зловили на прийомі металобрухту. Були здійснені 2 контрольні закупки під час яких Грищенко зважував метал, а потім за нього розраховувався. Для такої діяльності треба ліцензія (якої у нього, нагадаємо півроку як нема).

На основі фіксації факту приймання у людей металу через подання прокуратури суд видає постанову про проведення обшуку. Вчора у присутності свідків з гаража був вилучений метал і ваги. Вирішується питання про порушення кримінальної справи, – так відкоментовує справу міліція.

Сергій Фещенко