На Житомирщині дітям війни скасують пільги

Нещодавно, у засобах масової інформації з’явилося повідомлення про те, що дітям війни будуть скасовані пільги.

Про це заявив кандидат в народні депутати України Нестор Шуфрич. Ним було зазначено, що Закон України «Про соціальний захист дітей війни» виконуватися більше не буде. Для його виконання необхідно 60 млрд. гривень. Шуфрич заявив, що якщо все таки буде фінансуватися даний Закон, доведеться не виплачувати кошти державним службовцям, вчителям, медикам тощо.

Це неаргументована та недолуга позиція державного чиновника. По-перше, для виконання Закону України «Про соціальний захист дітей війни» потрібно лише 8 млрд. гривень. Тобто, майже в десять разів менше ніж заявляє Нестор Шуфрич. Перед висловлюванням подібної думки, кандидату в народні депутати потрібно було б звернутися до економістів, які б підрахували витрати пов’язання з виконанням даного Закону.

По-друге, чому саме діти війни не заслуговують від держави допомоги?! Адже, в їхніх долях війна зробила відбиток на все життя. Ці люди пережили всі її страхіття: смерть близьких та рідних, хвороби, голод, розруху, сирітство. На їхні плечі лягла непосильним тягарем відбудова країни, на яку вони віддали всю свою молодість. А після розвалу Радянського Союзу залишилися без гідного пенсійного забезпечення, оскільки під час виходу на заслужений відпочинок у зв’язку із складною економічною ситуацією в країні отримали найменший коефіцієнт пенсійного забезпечення. Відтак свою старість вони зустріли у злиднях, без ліків та нормальної їжі.

Тому, Всеукраїнська громадська організація «Захист дітей війни» обурена такою заявою кандидат в народні депутати України від влади Нестора Шуфрича. Постає логічне питання, на кого працює Нестор Шуфрич? Адже, допомога дітям війни входить до виконання соціальних ініціатив президента України Віктора Януковича.

Голова ВГО «Захист дітей війни» О.П. Баранівський