На Житомирщині 15 людей отруїлося під час відзначення свята

Протягом 14 липня до інфекційного відділення Бердичівської центральної лікарні з попереднім діагнозом – гастроентероколіт госпіталізовано 15 мешканців села Журбинці Бердичівського району.

Попередня причина захворювання – вживання неякісних продуктів харчування під час відзначення у селі 12 липня храмового свята (святих апостолів Петра і Павла), де загалом були присутніми 75 людей.

Більшість продуктів, з яких готували страви були з особистих підсобних господарств жителів села чи придбані в торговельній мережі різних населених пунктах. Відсутність умов для дотримання правил особистої гігієни особами, які брали участь у приготуванні їжі, зберігання продуктів і готових страв при високій температурі без належного холодильного обладнання сприяли виникненню спалаху, інформує прес-служба МНС.

Фахівці районної СЕС в осередку захворювання здійснюють комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.